Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články SFiala Gambit Jihlava "B" - ŠK Caissa RHEA Třebíč "B" 2 - 6 aneb nejlépe se šachy hrají v hospodě

SFiala Gambit Jihlava "B" - ŠK Caissa RHEA Třebíč "B" 2 - 6 aneb nejlépe se šachy hrají v hospodě

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Ať si kdo chce co říká, nejlépe se hrají šachy v hospodě, tudíž se na výjezdy do Jihlavy (SFiala Gambit Jihlava „B“) vždy těšíme. Prádelna, kde se utkání odbývalo, je útulná hospůdka s místním pivem a vším dalším potřebným. Možná i proto bylo naše vítězství tak jednoznačné, byť rozhodující faktor představovalo jistě to, že jsme se konečně po dlouhém čase opět sešli v silnější sestavě.

Výsledek utkání

Nejlépe se šachy hrají v hospodě

Začátek zápasu nám nevyšel zrovna optimálně, neboť Radomír Kulovaný na poslední šachovnici promeškal možnost remizovat věžovou koncovku s pěšcem méně. Povážlivé to bylo i na 5. desce, kde na svého soupeře musel zkoušet Láďa Vojtěch nejrůznější šejdy a ty mu nakonec již v připrohrané pozici vyšly, a tak se mohl radovat z celého bodu. Divoká byla i moje partie s Alešem Vondrou.

8
7
6
5
4
3
2
1
a b c d e f g h
Partie Ciešlak – Vondra po 28. tahu bílého 

Posledním tahem (28. Je5xf7) bílý zcela rozvrátil pokusy černého o útok, navíc si můj soupeř vybral nejméně vhodné pokračování v podobě 28. - Kxf7, aby se po 29. Sxf4 Dg6 30. Sxc8 řítil do definitivní záhuby. Celá partie je k dispozici zde.

Převahu podle mého soudu nikde nezískal zkušený Vláďa Uher, jenž bílými nepřehrál Radka Šarouna. Posoudit pravdivost mého tvrzení můžete rovněž po kliknutí na odkaz vedoucí k téže šachové sociální síti.

Boj je v plném proudu

Premiéra se v našem B družstvu povedla Petrovi Bělohlávkovi, jenž v pozici na diagramu níže přešel kolem zajímavé možnosti (24. – Vxb2!?).

8
7
6
5
4
3
2
1
a b c d e f g h
Partie Polanský - Bělohlávek 

Avšak ani 24. – Jb5, které proti Jiřímu Polanskému zvolil, nic nekazí. Za několik tahů ale již bylo vše jasné.

8
7
6
5
4
3
2
1
a b c d e f g h
Partie Polanský – Bělohlávek po 29. tahu černého 

Jediná šance bílého spočívala ve vzetí na e5 věží, avšak 30. Se3?, jež se na desce objevilo, okamžitě prohrává. Duel si můžete přehrát tady.

Úspěšná premiéra Petra Bělohlávka

Poměrně lehce vyhrál Pavel Švanda, který k partii dorazil s jistým zpožděním (měl to z nás nejdál:-)), což, jak se ukázalo, vykolejilo spíše jeho protivníka. Naproti tomu s elově značně slabším soupeřem se vcelku trápil Standa Věchet, jeho úsilí však nakonec také slavilo zasloužený triumf.

2. a 1. šachovnice

Poslední partii dohrával Mirek Michálek, jehož mladý, ambiciózní soupeř Jakub Skořepa se několikrát nespokojil s nabídkou remízy a zkoušel štěstí, nicméně i tak bylo vše završeno dělbou bodů.

Zrodil se tedy poměrně jasný výsledek 2 : 6. Soupeři poté bědovali, proč jsme se v takové sestavě museli sejít právě proti nim, čímž naráželi na naše dosavadní personální problémy. Jednou to ale musel někdo odnést, a tentokrát to byl právě jihlavský Gambit „B“ :-).

Tabulka soutěže

Aktualizováno Středa, 30 Leden 2013 05:41  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...