Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články TJ Žďár nad Sázavou "A" - ŠK Caissa Třebíč "C" 2:6

TJ Žďár nad Sázavou "A" - ŠK Caissa Třebíč "C" 2:6

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Sestava hráčů k utkání sedmého kola krajského přeboru se rodila velmi těžce. Ještě v šest hodin večer před zápasem jsem myslel, že budeme hrát pouze v pěti, jelikož jsme měli k dispozici jen jedno auto. Nakonec se zadařilo a k utkání jsme měli nastoupit s plným počtem hráčů. Po příjezdu do Žďáru nad Sázavou se k nám však nepřipojil Miloš Milostný, který měl přijet vlakem z Brna. Později se ukázalo, že Miloš musel řešit v domě kde bydlí havárii vody, což se nečekaně protáhlo a vlak na zápas nakonec nestihl.

Žďárské A-čko jakožto lídr této soutěže bylo v zápase jasným papírovým favoritem. Přesto však byl zápas velmi napínavý. Sice jsme po hodině hry prohrávali kontumačně díky neúčastí Miloše Milostného ( Milostný M.- Siebenbürger V.) 0:1, ale hned v úvodu bylo v několika partiích našlápnuto spíše pro náš prospěch.

Od partie Obršlík J.-Fišar J. se náš hráč Jiří dokonce zvedl a šel se (bohužel) podívat na elo svého soupeře, neboť mu bylo divné, že mu protihráč dobrovolně „odevzdal“ figuru bez jakékoli kompenzace. Po zjištění tohoto údaje polohlasem v úleku dokonce vykřikl „cože, on je tak silnej? Vždyť mi dal figuru za pěšce!“ Věřím, že kdyby se Jiří na elo svého soupeře podívat nešel, mohlo být vyrovnáno1:1. Partie však nakonec skončila remízou ½.

Další slibnou partií byla: Svoboda I.- Bazala V., kde náš hráč vyšel po zahájení o nějaké ty pěšce bohatší a také tam nebyla vidět žádná kompenzace za tento dar. V dalším průběhu hry (který jsem  neměl čas sledovat) se však karta obrátila a partii bohužel Vladimír prohrál 1:0.

Na osmé šachovnici v souboji: Prokeš J.-Matýsek A. se celkem brzy soupeři dohodli na remíze ½.

Další partii bylo klání na sedmé desce mezi:. Pavliš J.- Ševčík Z, kde Zbyněk nestačil na zkušeného Jaromíra a partii prohrál 0:1.

Hodně vyrovnaná byla partie: Huňáček J.- Bukáček L., kde Jarda dlouho držel krok s letos fenomenálně hrajícím soupeřem. Až partie dospěla do věžové koncovky, která byla zřejmě remízová. Jarda však nezahrál přesně a v partii musel kapitulovat 0:1.

Jediná pro nás úspěšná byla partie: Celý J.- Mezlík S. I tady Standův soupeř daroval nepochopitelně materiál. Až když si chtěl figurku dobrat, zjistil že nemůže, protože by dostal mat. Standa si však svoji příležitost skórovat nenechal utéct a šanci proměnil v čestný bod 0:1.

Jako poslední se dohrávala moje partie : Večeřa P.- Bradáč R. Kde mě Pavel postupně zatlačil do rohu šachovnice do jakéhosi figurového cucvangu v kterém mě uchoval až do časové kontroly. Po té objevil taktický obrat, který vycházel pouze pokud přestanu hlídat svoji věž na g8 dámou. Jelikož mé poslední tahy byli popotahování dámou tam a zpátky, rozhodl se vyčkat, zda-li v této mé činnosti nebudu pokračovat i nadále a zatáhl pěšcem a3. Jelikož jsem tuto lest neprokoukl a opravdu s dámou uhnul, přišel rychlý konec. 1:0

Zápas jsme tedy prohráli 6:2. Nepodařilo se nám potrestat evidentně špatnou formu některých Žďárských borců. Nicméně výsledek byl zasloužený a nezbývá, než popřát našim soupeřům hodně zdaru v cestě o postup do druhé ligy.

Aktualizováno Pondělí, 18 Únor 2013 11:41  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...