Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články ŠK Caissa Třebíč "B" - Spartak Velké Meziříčí "A" 4:4 aneb díky všem, kteří neodmítli hrát

ŠK Caissa Třebíč "B" - Spartak Velké Meziříčí "A" 4:4 aneb díky všem, kteří neodmítli hrát

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

Problémy se sestavou jsou již – a nejen tuto sezónu – v „B“ družstvu třebíčské Caissy jakýmsi folklorem. A kdo by se domníval, že alespoň trochu navážeme na minulý zápas v Jihlavě, hluboce se mýlil. Nedokázali jsme si totiž poradit s posledním celkem tabulky Spartakem Velké Meziříčí „A“, a to už je na pováženou.

Výsledek utkání

Asi hodinu po začátku utkání se rozhodlo v náš neprospěch na poslední šachovnici, hrubici krátce nato vyrobil na šesté desce ještě Radomír Kulovaný a přestávala to být legrace. Pečlivě naproti tomu zahrál Zdeněk Kenovský, který udržel remízu s elově silnějším soupeřem. Přesto ztrácet 2,5 bodu po třech partiích, to už mohlo být fatální. Ovšem vzepjali jsme se k heroickému výkonu:-).

Pohled do hrací místnosti

Například já jsem remizoval:-). Teď ale ironii stranou. Od čtvrtka jsem trpěl vysokými horečkami (to fakt není výmluva), a tak soupeřova nabídka smíru přišla jako vysvobození.

8
7
6
5
4
3
2
1
a b c d e f g h
Partie Nedoma – Ciešlak – Závěrečná pozice 

Je jasné, že černý stojí lépe, nicméně s dělbou bodů jsem souhlasil také s vědomím, že pozice Standy Věcheta je remíza a ostatní naši hráči, tj. Alois Pokorný, Láďa Vojtěch a Tonda Čížek jsou vyhraní.

1. - 4. šachovnice

Posledně jmenovaný záhy skóroval, když soupeře obral o kvalitu a v realizaci převahy se nemýlil. Složitější už to bylo na sedmé desce, kde Alois Pokorný sice měl rovněž kvalitu navíc, ale protivník všechny skulinky dokonale utěsnil, takže ½. A protože Standova partie dopadla dle předpokladu, musel vyrovnat hrdina utkání Láďa Vojtěch.

Jeho partii jsem mohl jakožto bezprostřední soused sledovat v podstatě celou. Ze zahájení vyšel Láďa podle mého soudu s trochu horší pozicí, soupeř získal dvojici střelců a hru po b sloupci, poté ale začal nevhodně manévrovat věží, až si ji zcela vyautoval. Toho Láďa využil k aktivnímu nástupu, resp. pokusu o její chycení. A protože protistrana udělala ještě hrubku v závěru, bylo vyrovnáno.

Už ani nevím, co psát závěrem. Můj dík patří všem, kteří neodmítli hrát.

Tabulka soutěže

Aktualizováno Pondělí, 11 Únor 2013 17:00  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...