Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články ŠK Caissa RHEA Třebíč "D" - TJ Žďár nad Sázavou "C" 5,5 : 2,5 aneb vyhráli jsme soutěž

ŠK Caissa RHEA Třebíč "D" - TJ Žďár nad Sázavou "C" 5,5 : 2,5 aneb vyhráli jsme soutěž

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

S Krajskou soutěží Vysočina se 17. 2. 2013 rozloučilo naše „D“ družstvo, které obsadilo 1. místo, a lze je proto považovat za nejúspěšnější celek třebíčské Caissy v sezóně 2012/2013:-). Nebyli jsme nikdy přemoženi a na cestě za prvenstvím nás nezastavily ani remízy s Havlíčkovým Brodem a Světlou nad Sázavou.

Výsledek utkání

Samotné utkání se Žďárem „C“ nezačalo příliš optimisticky, neboť doposud bez porážky hrající Alois Pokorný přehlédl figuru a musel nakonec svého krále sklonit. To nám ale naštěstí nevzalo vítr z plachet. Po odmítnutí remízy se podařilo pěkně zvítězit Rosťovi Štorkovi, který s sebou na utkání přivezl Adama Sukaného, jenž rovněž bez problému skóroval. A protože dle svého dobrého zvyku bodoval i Petr Walek, který za celou sezónu ztratil jedinou remízu, bylo – i vzhledem k tomu, jak se vše vyvíjelo na ostatních šachovnicích – prakticky rozhodnuto.

Pohled na 8. - 5. šachovnici

Čtvrtý bod jsem přidal já. V situaci na diagramu jsem neviděl smrtící pokračování v podobě 31. - Jf3 s hrozbou odchytu dámy po následujícím Sg5, ale i tak jsem partii nakonec dovlekl do vítězného konce.

8
7
6
5
4
3
2
1
a b c d e f g h
Partie Celý - Ciešlak po 31. tahu bílého 

Ve vyhrané pozici poté přijal nabídku smíru Zdeněk Kenovský a zaknihoval tak vítězný půlbod. Již příliš nevadilo, že Vláďa Bazala odmítl mírové rozhovory svého soupeře, přepjal tětivu a prohrál. Pěkně se naproti tomu vypořádal se svým protivníkem Olda Sedláček a uzavřel celkový stav utkání na 5,5 : 2,5 ve prospěch domácích.

Pohled na 1. - 4. šachovnici

Co říci závěrem? Družstvo nemělo problémy s docházkou a na všech hráčích bylo vidět, že je šachy baví. To se pak snadno vyhrává soutěž:-).

Závěrečná tabulka soutěže

Aktualizováno Sobota, 23 Únor 2013 19:05  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...