Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Advokát chess open Bratislava 2013

Advokát chess open Bratislava 2013

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

Ve dnech 26. a 27. dubna uspořádala Advokátní komora Slovenské republiky již VI. ročník mezinárodního šachového turnaje pro právníky „Advokát chess open“, který byl hrán Ad honorem JUDr. Júliuse Kozmy a v rámci oslav Dne advokacie 2013. Místem konání turnaje je již pravidelně sídlo Slovenské advokátní komory na Kolárské ulici v Bratislavě.

Naše minivýprava má již několik let v podstatě stejné složení. Z Třebíče cestují já a předseda senátu zdejšího Okresního soudu JUDr. Jan Tesař a připojí se k nám náš spolužák, brněnský advokát JUDr. Jiří Navrátil. Doprovodnými osobami byly tentokráte moje manželka Ivana a Jiřího Sáša. Bratislava nás jako obvykle přívitala krásným slunečným počasím a oproti předchozím letům, kdy jsme bydleli v hotelu Perugia, tentokráte jsme se ubytovali v hotelu Tatra, který se nachází v samém centru hlavního města našich sousedů a hlavně lze v areálu bezpečně zaparkovat.

Po slavnostním zahájení turnaje, které provedli předseda organizačního výboru JUDr. Anton Blaha a zástupci pořadatelské Slovenské advokátní komory následovala odborná přednáška „Alkohol za volantom“, kterou přednesl Doc. JUDr. Jozef Čentéš, PhD. z Generální prokuratury Slovenské republiky.

Turnaj byl hrán tempem 15 minut na partii a první hrací den byla na programu čtyři kola. Po jejich ukončení následoval  v prostorech Slovenské advokátní komory malý raut a pak jsme již společně odebrali do centra Bratislavy vyhledat nějakou příjemnou hospturůdku a na její zahrádce strávit zbytek večera. Já jsem návštěvu hlavního města našich sousedů využil k zajímavému setkání, neboť po 29 letech (sic!) jsem se na základě předchozího telefonátu potkal se svým přítelem z vojny JUDr. Ladislavem Jančo, který je známým bratislavským advokátem a působil dlouhou dobu i v Praze. Přestože jsme oba přibrali za tu dobu cca 20 kg a kolega si nechal narůst vousy, nakonec jsme se poznali a zbytek večera nám dělal milou společnost. Zatímco Michálkovi a Navrátilovi pili Zlatého bažanta, kolega Tesař dal přednost Krušovicím...

Druhý den bylo na programu zbývajících pět kol a ve 13.00 hodin následovalo slavnostní ukončení turnaje. Prestože společenská stránka tohoto turnaje vždy převyšuje sportovní, je třeba splnit zpravodajskou povinnost. Celkově se zúčastnilo 43 šachistů různých pravnických profesí, z toho 5 žen! Při absenci pravidelného vítěze Igora Štohla (hrálo se poslední kolo extraligy) zvítězil ziskem 8 bodů Mário Castiglione (ELO 2240) ze Slovanu Bratislava, který si zároveň odnesl cenu pro nejlepšího advokáta, na 2. místě skončil FM Rastislav Briestenský (ELO 2301) se stejným počtem 8 bodů, ale horším pomocným hodnocením, jehož mateřským klubem je rovněž místní Slovan a 3. místo obsadil FM Emil Klemanič (ELO 2251), TJ Slávia Košice se 6,5 body. Nejlepší ženou byla na 8. místě WGM Zuzana Borošová (ELO 2265), 5,5 bodu z oddílu Komárňanský Šc Komárno. Z nás byl nejúspěšnější Jan Tesař, který uhrál 4,5 bodu a já s Jiřím Navrátilem jsme získali shodně po 4 bodech. Zájemci o studium celkového konečného pořadí je naleznou zde.

logo turnaje

vlevo JUDr. Blaha, vpravo Doc. Čentéš

moje partie bílými s Mgr. Mrázem skončila výhrou

Aktualizováno Pátek, 03 Květen 2013 05:21  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...