Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články V neděli zahajují soutěže družstev

V neděli zahajují soutěže družstev

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

Příznivci šachu se konečně dočkali. V neděli 20.10. zahajují po dlouhé letní pauze soutěže družstev. Stejně jako v minulé sezóně jsme postavili čtyři družstva, ovšem po personálních problémech, které provázely prakticky všechny naše týmy jsme se rozhodli do Krajského přeboru přihlásit pouze jedno družstvo a naopak po dlouhé odmlce budeme hrát i Regionální soutěž skupinu Jih.

Protože zemědělský holding Rhea, který nás podporoval několik posledních sezón, oznámil již s předstihem konec dalšího financování klubu, probíhala již od jara intenzivní jednání, jejichž účelem bylo nahradit hlavního sponzora. Toho jsme nakonec našli v akciovém pivovaru Dalešice, který je znám nejen výborným pivem, ale rovněž filmem Postřižiny, který se zde podle předlohy stejnojmenné knihy Bohumila Hrabala, před lety natáčel. Štěstí nám přálo v tom, že správce pivovaru MVDr. Ladislav Urban je příznivcem šachové hry a velmi dobrým hráčem, který se stal našim členem a novou posilou "D" družstva.

pánové Ladislav Urban a Miroslav Michálek po podpisu sponzorské smlouvy

V úvodním kole 1. ligy východ přivítá naše družstvo Slávii Kroměříž a představí se nejen pod novým názvem ŠK Caissa Pivovar Dalešice, ale i v nové hrací místnosti, kterou je Pivovarský sál Dalešického pivovaru a připraveno je ještě jedno překvapení - domácí hráči nastoupí v tričkách s logem sponzora! Nedělní utkání zahájí v 10.00 hodin a zváni jsou všichni příznivci královské hry. Pokud se chcete seznámit s dalšími účastníky 1. ligy, s jejich ambicemi na umístění a změnách v kádrech, přečtěte si článek Neklana Vyskočila na webu Jihomoravského šachového svazu.

Stejný den zahajuje i Regionální soutěž Jih, kde v úvodním kole přijede do Třebíče k zápasu s našim "D" družstvem (hrací místnost hotel Atom!) "B" družstvo Velkého Meziříčí. Tento zápas zahájí již o hodinu dříve, tedy v 9.00 hodin. Regionální soutěž se hraje pouze na pěti šachovnicích a cílem je postupně do týmu zabudovat naše nové a mladé hráče.

Aktualizováno Úterý, 15 Říjen 2013 21:21  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...