Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Gambit Jihlava "E" - ŠK Caissa Třebíč "D" 1,5 : 3,5

Gambit Jihlava "E" - ŠK Caissa Třebíč "D" 1,5 : 3,5

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

K utkání 2. kola Regionální soutěže Jih cestovalo naše "D" družstvo do Jihlavy, kde se střetlo s pátým týmem Gambitu, který tvoří hlavně mladí hráči. Po nevydařeném prvním kole tentokrát naši zabrali a odvážejí si z krajského města všechny tři body.

První bod jsme získali v partii Libor Janák - Lukáš Weselý. Libor je znám svým agresivním stylem hry, zatlačil mladého soupeře do těžké defenzívy, která vedla k zisku materiálu a posléze celého bodu. Na druhé šachovnici skončila partie zastupujícího kapitána Aloise Pokorného s Michalem Krčem remízou. Jihlavský mladík, který byl účastníkem zářijového Open Vysočina v Třebíči získal pěšce, ovšem náš hráč po kombinaci získal pěšce zpět a nabídl remízu, kterou soupeř přijal. Nešťastnou prohru zaznamenal na první šachovnici černými kameny hrající Jaroslav Tenkl v partii s domácím Alešem Markem. Jaroslav se bránil Pircovou obranou a ve vyrovnané pozici dostal mat. Nutno říci, že na tomto přehlédnutí se zřejmě podepsala delší herní pauza. Prémiový bod uhrál na poslední desce černými figurami hrající David Svoboda, který svému soupeři Michalu Petrovičovi uloupil v konečné fázi hry celou figuru. Adam Sukaný ke své partii proti Arnoldu Stanovskému uvedl, že zahájení se mu příliš nepovedlo a dostal se pod tlak. Ten však díky pasívní hře soupeře eliminoval a sám začal tvořit matové hrozby. Podařilo se mu získat pěšce a dobrou pozici. Poté soupeř hrubou chybou nastavil dokonce jezdce. Ve vyhrané koncovce, ale v časové tísni Adam zazmatkoval, nicméně pozici i čas ustál a materiální převahu přetavil v zisk bodu.

Aktualizováno Středa, 13 Listopad 2013 22:00  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...