Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Mistrovství Evropy družstev ve Varšavě

Mistrovství Evropy družstev ve Varšavě

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Odpověď na otázku, proč chyběla WGM Eva Kulovaná v sestavě týmu ŠK Caissa Pivovar Dalešice je nasnadě. Eva nás totiž reprezentuje na Mistrovství Evropy družstev, které letos hostí polské hlavní město. Naše hráčce byla svěřena první šachovnice. Zatím se jí nedaří podle jejich představ, ale většina jmen jejich soupeřek nahání hrůzu. V úvodním kole byla její soupeřkou mistryně Evropy GM Valentina Gunina (RUS) s ratingem 2509 a ve druhém IM Eva Moser (AUT) Elo 2434, která má nejen mužský titul IM, ale reprezenuje naše sousedy v mužských olympiádách! Dojmy Evy přímo z dějiště turnaje si můžete přečíst, pokud kliknete na celý článek. Připojená fotografie je právě z utkání druhého kola Česká republika - Rakousko. Kompletní výsledky našeho družstva naleznete zde.

ME družstev v Polsku

Většina výpravy odcestovala společným vlakem do Varšavy. Druhá část vyrazila autem z Prahy. Jako jediní nebydlíme v centru, kde se i hraje, ale na kraji Varšavy. První kolo jsme narazily na favorizované Rusky. Začátek byl dobrý, na 1. a 2. šachovnici jsme dosáhly nadějných pozic, bohužel v časovkách se pozice zkomplikovaly a soupeřky uplatnily své kvality a obě partie nakonec vyhrály. Na 3. desce Pogonina nedala Karolíně žádnou šanci. Jediný bod zaznamenala Tereza, která obětovala kvalitu a v koncovce soupeřku zmatovala. Do 2. kola jsme dostaly Rakušanky, se kterými se nám v poslední době nedaří. Bohužel Tereza brzo prohrála. Kristýna bez problémů černými remizovala. Heroický výkon předvedla Olga, která vyhrála jezdcovou koncovku s pěšcem méně. Já jsem většinu partie stála lépe a v časovce jsem mohla rozhodnout, bohužel jsem nepokračovala přesně a partie přešla do zhruba rovné koncovky. V druhé časovce jsem udělala rozhodující chybu a partii jsem prohrála. Ve 3. kole jsme potkaly Angličanky. Já jsem zrovna střídala, a zápas jsme celkem v pohodě vyhrály 4:0. Angličankám se začátek vůbec nepovedl, po 4 kolech měly celkem 16 nul! Ve 4. kole na nás čekaly Slovinky, které oproti minulým letem byly výrazně oslabené. Zápas nám příliš nevyšel, naštěstí Kristýna zachránila aspoň remízu. V 5. kole jsme konečně znovu zvítězily 3:1 se Švýcarskem. Poté následoval volný den, kdy se většina výpravy šla podívat do centra Varšavy.

Aktualizováno Čtvrtek, 14 Listopad 2013 21:48  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...