Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Okresní kolo přeboru škol

Okresní kolo přeboru škol

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

V pondělí 16. prosince 2013 se na půdě třebíčské průmyslovky uskutečnilo okresní kolo přeboru škol v šachu. Petr Walek, Richard Novotný a Albert Sukaný už Gymnázium Třebíč reprezentují druhým rokem, ale protože mužstvo tvoří 4 hráči a Jan Klempar, který hájil minule poslední desku, loni maturoval, museli jsme sehnat náhradu. Nebyl jí nikdo jiný než Michal Svoboda, který na turnaji o přeborníka gymnázia obsadil krásné 3. místo.

Jakmile jsme dorazili na místo, turnaj přibližně v 8:00 započal. Místo avizovaných dvou týmu nakonec SPŠ postavila ještě jeden tým s názvem SPŠ Třebíč B. Turnaj se hrál dvoukolově každé družstvo s každým. Hned v prvním kole jsme se střetli s jedním z favoritů, a to se SPŠ Třebíč A. Nevím přesně, jak probíhaly partie na ostatním stolech, ale na posledních dvou šachovnicích jsme poměrně rychle zaznamenali 2 body. Na druhé jsme poté prohráli a já na první se dvěma pěšci více, ale s mnohem horším časem (hrálo se bez přidávání!) raději hrál na remízu, což se mi také nakonec podařilo.

Po skončení prvního kola nám organizátor řekl, že se turnaj hraje olympijským způsobem, takže je jedno, že jsme vyhráli, důležité je, jak moc (což taky mohl řict trochu dřív). Ve druhém kole jsme deklasovali SPŠ Třebíč B 4:0. Tahle čtveřice prý ani nikdy předtím nepoužívala šachové hodiny, spíš si přišli jen tak zahrát, než aby bojovali o postup.

Ve třetím kole dopadlo derby průmyslovek silně v náš prospěch, když „béčko“ obralo A-tým o bod na poslední šachovnici. Do druhých kol jsme vstupovali s vědomím, že nám nejspíš bude stačit i prohra 1:3. Ale na žádné spekulace ani nemuselo dojít, jelikož Michal vyhrál asi za 30 sekund a Albert také velmi rychle zaznamenal celý bod. Já s Richardem už jsme věděli, že nám moc o nic nejde a dohráli zápas v naprosté pohodě. To nám sice moc nepomohlo, jelikož jsme oba prohráli, ale výsledek 2:2 nám stačil.

Páté kolo bylo menší déjà vu. Opět 4:0 proti SPŠT B. A šesté vlastně taky po výhře Áčka nad Béčkem 3:1.

Konečné výsledky tedy:

1. Gymnázium Třebíč 12,5
2. SPŠ Třebíč A 9,5
3. SPŠ Třebíč B 2

A výsledky na jednotlivých šachovnicích našeho vítězného týmu? Čekali jsme sice trochu víc, ale naštěstí nás jistily 3. a 4. deska.

Petr Walek 2,5/4
Richard Novotný 2/4
Albert Sukaný 4/4
Michal Svoboda 4/4

Tímto vítězstvím jsme si vybojovali postup na krajské kolo, které se uskuteční v únoru. A všichni doufáme, že navážeme na naše loňské výsledky.

Aktualizováno Úterý, 17 Prosinec 2013 17:03  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...