Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Krajský přebor Vysočiny v bleskové hře – čtyři tituly pro Caissu Třebíč

Krajský přebor Vysočiny v bleskové hře – čtyři tituly pro Caissu Třebíč

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

Na druhý svátek vánoční se tradičně koná Krajský přebor v bleskové hře pro rok následující. A tak i ve čtvrtek 26. prosince 2013 se ve Ždáru nad Sázavou udělovaly tituly krajských přeborníků 2014. Já na tomto turnaji nikdy nebyl, s Petrem Walkem jsme dávali přednost rodinným vánočním posezením. Navíc do loňského roku se hrálo tempem pět minut na partii, které Petrovi nevyhovuje. Letos však došlo ke změně na modernější tempo, kterým se hraje i Mistrovství České republiky, tři minuty na partii plus dvě sekundy na tah. A tak jsme se rozhodli se do Žďáru vydat.

Přidali se další kolegové, auto jsme zaplnili, k naší pětičlenné posádce ještě nutno připočíst Romana Bradáče, který se společně s třebíčským rodákem Michalem Novotným ve Žďáru zastavil cestou do Litomyšle na České šachové Vánoce. Na místě jsme se potkali se sedmým členem Caissy Josefem Kratochvílem. Chvíli jsme řešili složení čtyřčlenných družstev, účast hostů povolena nebyla a Michal Novotný je hráčem Polabin, takže už jsme počítali, že béčko bude hrát jen ve třech, ale včas jsme si všimli, že přijel i Štěpán Seidl, takže nám počet hráčů akorát na dva týmy vyšel.

Do hodnocení Caissy Třebíč A se započítávali Josef Kratochvíl, Štěpán Seidl, Jan Tesař, Petr Walek, pro Caissu Třebíč B sbírali body Roman Bradáč, Luboš Svíženský, Rostislav Štork, Jaromír Prokeš. Po vynikajícím startu Romana Bradáče (4 body z prvních pěti kol, mimo jiné výhry nad Jendou Tesařem a Vlastimilem Siebenbürgerem 2133) jsme měli trochu pochyby, zda jsme rozdělení do družstev udělali dobře, zda neměl být Roman v áčku. Ale do konce turnaje se naše předpoklady naplnily, favorité body nasbírali, všichni z áčka byli lepší než kdokoliv z béčka, takže základní první krok, tedy vytvoření vítězné sestavy se nám lépe povést nemohl.

Hotel Hajčman

Turnaj se hrál na 17 kol, po desátém kole byla přestávka na oběd, dobrý guláš přímo u šachovnic v příjemném prostředí hotelu Hajčman. Po pauze nás čekalo rozhodujících sedm kol, která stejně jako zbytek turnaje proběhla bez jakýchkoliv problémů, takže po třetí hodině odpolední jsme již znali výsledky a nutno říci, že pro nás byly velice potěšující.

Járova deska

V turnaji zvítězil třebíčský rodák Michal Novotný, nyní z 2222 ŠK Polabiny, druhé místo obsadil Josef Kratochvíl z Caissy Třebíč, třetí Viktor Žigo z Gordicu Jihlava.

vítězové turnaje

vítězové turnaje, zleva 1. Novotný, 2. Kratochvíl J., 3. Žigo

Protože Polabiny, respektive Pardubice leží mimo Vysočinu, Michal Novotný se do Krajského přeboru nepočítal a Krajským přeborníkem tak byl vyhlášen Josef Kratochvíl, druhé místo obsadil Viktor Žigo, třetí Lukáš Karásek, taktéž z Gordicu Jihlava.

přeborníci Vysočiny

nejlepší hráči Vysočina, zleva 1. Kratochvíl J., 3. Karásek, 2. Žigo

Soutěž družstev vyhrála Caissa Třebíč (Josef Kratochvíl 13 bodů, Petr Walek 11, Štěpán Seidl 10, Jan Tesař 10) před Gordicem Jihlava (Viktor Žigo 11½, Lukáš Karásek 11, David Brychta 9½, Roman Vincze 9½) a Náměští nad Oslavou (Vít Kratochvíl 10½, David Mičulka 9½, Rudolf Zezula 9½, Petr Mičulka 9½).

vítězné družstvo

vítězný tým (zleva Walek, Seidl Š., Kratochvíl J., Tesař)

Krajským přeborníkem juniorů do dvaceti let se stal Petr Walek (Caissa Třebíč) před Vítem Kratochvílem (Náměšť nad Oslavou) a Štěpánem Seidlem (Caissa Třebíč).

kategorie H20

kategorie H20, zleva 3. Seidl Š., 2. Kratochvíl V., 1. Walek

Krajským přeborníkem do osmnácti let je taktéž Petr Walek (Caissa Třebíč) před Vítem Kratochvílem (Náměšť nad Oslavou) a Davidem Mičulkou (Náměšť nad Oslavou).

kategorie H18

kategorie H18, 3. Mičulka D., 2. Kratochvíl V., 1. Walek

Kompletní výsledky turnaje jsou zde. Článek na webu Krajského šachového svazu včetně výsledků družstev zde. Děkuji kolegům z klubu i z celé Vysočiny za příjemně strávený den v závěru roku a přeji vše nejlepší, hodně štěstí, zdraví a úspěchů nejen šachových do roku 2014.

Rostislav Štork

Aktualizováno Pátek, 27 Prosinec 2013 20:58  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...