Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Liga Vysočiny mládeže v Pelhřimově

Liga Vysočiny mládeže v Pelhřimově

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Další kolo Ligy Vysočiny mládeže uspořádal tentokrát šachový oddíl Spartak Pelhřimov. Na startu sešlo celkem 90 mladých šachistů do 16 let nejen z Vysočiny, ale i ze jiných krajů, kteří změřili své síly v turnaji hraném švýcarským systémem na 9 kol, tempem 15 minut na partii.

Já jsem kromě své dcery Viktorky vzal do auta Tomáše Zeleného z šachového kroužku ZŠ Týnská, který vede náš člen Stanislav Myšička a přicestovali i tři mladíci z tréninkové skupiny dalšího člena Caissy Romana Bradáče. Dívka byla tentokráte lepší chlapců, uhrála 50% možných bodů (4,5) a skončila na 2. místě v kategorii D10. Do celkového hodnocení LVM mládeže však připsala plných 40 bodů, neboť vítězka této kategorie nebyla z kraje Vysočina. Stejný počet bodů (s horším pomocným hodnocením) uhrál rovněž Tomáš Zelený. Z Romanových svěřenců se k nim ziskem 4 bodů nejvíce přiblížil Daniel Vlk, Jan Klee a Adam Veselý skončili shodně na 3 bodech. Všichni účastníci turnaje obdrželi tašku s dárkovými předměty, Viktorka Michálková navíc diplom a pohár. Výsledky pelhřimovského turnaje naleznete zde a celkové pořadí Ligy Vysočiny mládeže v jednotlivých kategoriích na tomto místě.

V úvodní kole Viktorka porazila jedinou dívku, se kterou se v turnaji potkala

Tomáš Zelený ze ZŠ Týnská sehrál velmi dobrý turnaj

V pátém kole černými na 4. šachovnici

Vlašimský Vojta uměl skandidávskou lépe

Diplom + pohár = úsměv na pódiu :-)

Aktualizováno Čtvrtek, 23 Leden 2014 23:08  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...