Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články ŠK Caissa Třebíč "B" - Jiskra Humpolec "A" 6:2

ŠK Caissa Třebíč "B" - Jiskra Humpolec "A" 6:2

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Zápas s Jiskrou Humpolcem "A" byl jednoznačnou záležitostí, přestože jsme hráli pouze v sedmi, neboť se k utkání ze zdravotních důvodů nedostavil Vláďa Uher. Ratingová převaha na každé šachovnici se vesměs projevila. Ještě že už neplatí staré pravidlo, že za nenastoupivším hráčem se ostatní partie kontumují.

Výsledky na jednotlivých šachovnicích

Rychle vyhrál Petr Bělohlávek, jehož partii s komentářem vítěze je možno si přehrát.

Podobně si se soupeřem poradil i Olda Sedláček, který dle vlastních slov přehlédl nebo spíš podcenil taktickou oběť figury, ale i tak zvítězil bez většího úsilí.

Poněkud vážnější starosti měl autor těchto řádků, jehož výtvor je také k přehrání.

Mnohem lépe si vedl Luboš Svíženský, který předvedl přesnou oběť černé věže na g2 a dalším hákem (Je3+) zbavil svého protivníka jakýchkoli šancí. Bez větších problémů zavěsil rovněž Standa Mezlík. Smírem pak skončily partie Jardy Huňáčka a Standy Věcheta. Posledně jmenovaný mohl zřejmě zkoušet štěstí, ale pozice byla složitá a ne bez jedů. Celkový výsledek 6:2 tak jednoznačně vyjadřuje převahu třebíčského družstva, které potvrdilo roli favorita.

Aktualizováno Úterý, 11 Únor 2014 21:03  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...