Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Spartak Velká Bíteš – ŠK Caissa Třebíč „B“ 2,5 : 2,5

Spartak Velká Bíteš – ŠK Caissa Třebíč „B“ 2,5 : 2,5

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

V 8. kole Regionálního přeboru – Jih zajíždělo vedoucího družstvo soutěže do Velké Bíteše. Na poslední chvíli muselo dojít ke změně v sestavě, když původně nominovaného Miroslava Michálka, který musel zaskočit v „B“ týmu, nahradil Kamil Svoboda.

Na 1. šachovnici se v této sezóně daří Vladimíru Bazalovi, který výtečnou formu potvrdil i v partii Jindřichem Skulou, kterého bezpečně přehrál černými kameny. Soupeř nedokázal odvrátit matové hrozby a svého krále byl přinucen sklonit již ve 24. tahu. Naopak se nedařilo Vladimíru Bendovi, který odevzdal Josefu Šilhanovi postupně tři pěšce a partii prohrál. Soupeřem Aloise Pokorného, který hrál černými figurami byl nestor bítešského šachu Jaroslav Burian. Hostující šachista byl nejprve pod útokem, který se mu podařilo odvrátit a v dalším průběhu partie ztratil bílý důležité tempo a partie nakonec skončila jeho porážkou. O velkém štěstí může tentokrát mluvit Libor Janák, když jeho soupeř Libor Kincl v koncovce K+J+2P proti K+S nedokázal tuto výhodu realizovat v zisk celého bodu a partie skončila remízou. Za stavu 2,5 – 1,5 ve prospěch hostujícího týmu se tak dohrávala poslední partie Radek Bárta – Kamil Svoboda. Ve věžové koncovce nejprve domácí šachista odmítnul nabídku remízy, ovšem při násilné hře na výhru se dostal do horší pozice. Otázku, zda ji udrží, vyřešilo zazvonění mobilního telefonu našeho hráče, které podle pravidel znamenalo prohru partie a celkovou zápasovou remízu.

Přes ztrátu dvou bodů zůstává naše družstvo „D“ v průběžné tabulce na prvním místě a vítězi soutěže rozhodnou závěrečná dvě kola.

Výsledky na šachovnicích:

Aktualizováno Neděle, 23 Únor 2014 20:03  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...