Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Humpolecký turnaj mládeže

Humpolecký turnaj mládeže

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

V sobotu 22. března uspořádal šachový oddíl TJ Jiskra Humpolec šestý turnaj ze série Ligy Vysočiny mládeže v rapid šachu. V základní škole na Hálkově ulici se tentokráte sešlo 89 mladých šachistů a šachistek do 16 let, kteří změřili své síly v turnaji hraném na 9. kol, tempem 15 minut na celou partii.

Posádka mého auta tentokráte sestávala pouze s dcery Viktorky (kategorie D10 - dívky do 10 let a Davida Svobody (kategorie H16 - hoši do 16 let). Hoši i dívky hrají společně jeden turnaj, švýcarským systémem a kromě celkového pořadí je vyhlášeno i pořadí v jednotlivých věkových kategoriích. Oběma našim zástupcům se tentokráte docela dařilo, neboť získali shodně po 5 bodech, což Viktorku, která stále patří mezi nejmladší účastníky, vyneslo díky druhému nejlepšímu pomocnému hodnocení až na 25. celkového pořadí, David Svoboda skončil 32. Viktorka kromě toho přivezla stříbrnou medaili a diplom za 2. místo v kategorii D10.

Ač by se zdálo, že šachy jsou poměrně bezpečným sportem co se týče úrazů, tentokrát tomu bylo jinak, neboť naši mladou šachistku jsem přivezl zpět do Třebíče se bolestivým zraněním na noze, s nímž odehrála i poslední dvě kola. Pořadatelé totiž umožnili dětem vstup do školní tělocvičny, aby jim tak zkrátili čekání na los mezi jednotlivými koly turnaje, přičemž Viktorka tak intenzívně skákala na trampolíně, že při jednom z dopadů ji zůstala noha zakleslá v kovových pérech držících trampolínu na kovové základně a zpětný odraz zanechal krvavé šrámy a otok. Pak že šachy jsou bezpečným sportem...

Konečné pořadí turnaje naleznete zde.

David Svoboda plně soustředěn v úvodním kole turnaje

Viktorka černými v prvním kole poráží Terezu Svobodovou (PEL)

Souboj Davida s Goliášem, aneb Viktorky a Standy Kokrdy (HB) ELO 1348, který skončil vítězstvím Davida alias Viktorky!

Netradiční výpad střelcem v podání Jana Turynského (PEL) neslavil úspěch 1 - 0

Na vítězku kategorie D16 Ivu Homolkovou (SNZ) Viki nestačila

David Svoboda, ŠK Caissa Třebíč, kategorie H16

Ach jo, co mám hrát?

Závěrečné kolo a prohra s Tomášem Růžkem z HB v Ruské s 4.Jxf7?!

Aktualizováno Pondělí, 24 Únor 2014 17:34  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...