Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články ŠK Caissa Třebíč "D" - Gambit Jihlava "F" 4 : 1

ŠK Caissa Třebíč "D" - Gambit Jihlava "F" 4 : 1

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

9. kolo Krajské soutěže Jih bylo pro naše "D" družstvo posledním kolem v soutěži, byť vzhledem k lichému poštu družstev ostatní celky odehrají ještě jeden zápas. Vysoká výhra nad pátým družstvem jihlavského Gambitu (a remíza Velké Bíteše ve Velkém Meziříčí) znamená, že s největším pravděpodobností budeme po posledním kole slavit postup do Krajské soutěže. Zpravodajské pera se tentokrát zhostil Ivan Kovács.

V neděli 16. března jsme přivítali družstvo "F" jihlavského Gambitu. Zápas se hrál ve 2. patře Hotelu Atom, protože v naší klubové místnosti se hrál souběžně zápas našeho béčka s TJ Náměšť nad Oslavou. Hned po příjezdu bylo jasné, že vedeme 1:0, protože soupeř přijel pouze se čtyřmi hráči, takže můj první bod za "D" družstvo v této sezóně byl „plně zasloužený“.

Jako první skončila partie Aloise Pokorného, který se se svojí soupeřkou Petrou Krošovou na 3. šachovnici dohodl na remíze. (Já jsem tuto nejhezčí účastnici zápasu vyzval poté k přátelské partii a rozešli jsme se také smírně 1:1).

Po vysoce solidní hře zajistil druhý bod pro naše družstvo Vladimír Benda na druhé šachovnici vítězstvím nad Jaroslavem Okáčem. Poté se dlouho čekalo na výsledek posledních dvou partií. Taktickou a vyzrálou hrou pojistil svoji remízu na 1. šachovnici Vladimír Bazala, který přes materiální nevýhodu ustál pozici pěšce hájeného věží těsně před jeho proměnou na dámu oproti soupeřově dámě a soupeř Miroslav Bílek nabízenou remízu přijal.

Zajímavě se vyvíjela partie Libora Janáka proti Adamu Franzovi, kdy při otevřené hře si soupeři vzájemně napadali krále a přes nedobře se vyvíjející pozici Libor prokázal svoji obdivuhodnou formu v letošní sezóně a znovu zvítězil.

Autor fotografií: Rostislav Štork

Aktualizováno Neděle, 23 Březen 2014 15:52  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...