Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Třebíčské šachování

Třebíčské šachování

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Sedmý z turnajů série Ligy Vysočiny mládeže do 16 let se hrál v sobotu 22. března v DDM na Švabinského ulici v Třebíči pod názvem "Třebíčské šachování". Na startu se sešlo celkem 58 děvčat a chlapců, kteří změřili své síly v sedmi kolech turnaje hraným švýcarským systémem, tempem 15 minut na celou partii.

Je potěšitelné, že v turnaji se představilo i devět mladých šachistů z Třebíče, když pět z nich bylo z našeho šachového klubu a čtyři z třebíčských základních škol. Ziskem 4,5 bodu se nejlépe z našich hráčů umístil David Svoboda, 4 body uhrál Valentyn Vorobets a 3 body získali shodně Viktorka Michálková, Jan Klee a Tomáš Zelený. Viktorce to navíc stačilo na bronzovou medaili v kategorii D10 a posun na první místo průběžného pořadí LVM v této kategorii. Turnaj s přehledem vyhrál David Mičulka z Náměště nad Oslavou se ziskem 6,5 bodu, když jedinou remízu povolil svému soupeři až v závěrečném kole. Celkové výsledky turnaje jsou k dispozici zde.

V prvním kole porazila Viktorka černými Martinu Svobodovou z Pelhřimova

Celkový pohled do jedné z hracích místností

Vojtěch Janák ze ZŠ Masarykova v Třebíči

Tomáš Zelený z Caissy Třebíč

Opět hráči našeho klubu - vlevo Tomáš Talaša, vpravo David Svoboda

Daniel Vlk - svěřenec Romana Bradáče

Jan Klee versus Magdalena Muzikářová

Kategorie D10: zlatá - Tereza Zachová z Humpolce
stříbrná Nikola Kaňková z Pelhřimova a
bronzová Viktorie Nela Michálková z Třebíče

Aktualizováno Sobota, 29 Březen 2014 15:59  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...