Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Nehráli a přesto zvítězili!

Nehráli a přesto zvítězili!

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Tato zdánlivě nelogická věta se týká hráčů našeho družstva "D", hrajícího Ragionální soutěž - Jih. Závěrečné 10. kolo, které se hrálo poslední březnovou neděli, bylo už bez naší účasti účasti. Při lichém počtu týmů v soutěži vyšel totiž volný los na naše družstvo, jehož hráči si tak mohli užívat krásného jarního počasí a vyčkat na večerní Zpravodaj vedoucího soutěže.

Žádný zázrak se nekonal, Velké Meziříčí vyhrálo v Jihlavě jen nejtěsnějším rozdílem a v Třebíči se tak mohl slavit postup do Krajské soutěže. Družstvo se mohlo opřít o výborné výkony Vladimíra Bazaly a Libora Janáka, kteří uhráli přes 80% možných bodů. Nejstarší člen klubu Vláďa Bazala absolvoval na první šachovnici soutěž bez prohry a Libor Janák prohrál pouze jedinou partii. Těmto dvěma hráčům skvěle sekundoval Alois Pokorný, který kromě kromě funkce řidiče často plnil funkci zastupujícího kapitána. Je potěšitelné, že svoji první partii v soutěži dospělých sehrála i osmiletá Viktorka Michálková a naši noví členové otec a syn Svobodové. V jedné partii se představil a sládek Pivovaru Dalešice (našeho hlavního sponzora) Ladislav Urban. Otázkou je, zda družstvo využije postup do Krajské soutěže, ale to bude rozhodnuto až na valné hromadě klubu po skončení všech soutěží.

Aktualizováno Sobota, 05 Duben 2014 23:22  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...