Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Liga Vysočiny mládeže - Jihlava

Liga Vysočiny mládeže - Jihlava

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

V sobotu 3. května uspořádali DDM v Jihlavě a šachový klub Gambit Jihlava desátý turnaj Ligy Vysočiny mládeže do 16. let v rapid šachu, který je současně hrán jako krajský přebor v této věkové kategorii. Protože celá série turnajů LVM spěje ke svému konci a v některých kategoriích není o vítězech ještě rozhodnuto, v jihlavském DDM se prezentovalo úctyhodných 104 mladých šachistů!

Turnaj byl sehrán švýcarským systémem na 9. kol, tempem 15 minut na celou partii. Kromě celkových výsledků turnaje pořadatelé jako obvykle vyhodnocovali pořadí v jednotlivých věkových kategoriích. Naše minivýprava tentokráte čítala tři hráče z našeho klubu, a to Davida Svobodu (kategorie H16), Tomáše Zeleného (kategorie H14) a Viktorii Nelu Michálkovou (kategorie D10). Nejlepšího celkového umístění dosáhnul Tomáš Zelený, který uhrál 6 bodů. Tomáš navštěvuje šachový kroužek ve ZŠ Týnská, kde hraje pod vedením trenéra Stanislava Myšičky a od letošního roku je i členem klubu. Ze svého výkonu měl velkou radost, o kterou se podělil s maminkou Irenou, jež jej na turnaj doprovodila.

O bod méně (tedy 5 bodů) uhrála Viktorka Michálková. Před tímto turnajem měla Viki ještě teoretickou šanci ohrozit vedoucí hráčku katagorie D10 Terezu Zachovou z Humpolce, ovšem ta získala stejný počet bodů a lepší pomocné hodnocení ji stačilo na první místo. Naše hráčka skončila v Jihlavě druhá a na této pozici téměř jistě zůstane i po skončení celé série LVM. Tereza Zachová se ovšem příští rok přesune o věkovou kategorii výše, kdežto Viktorka bude v D10 hrát i následující ročník.

Neuvěřitelně smolný turnaj sehrál David Svoboda, který měl po třech úvodních kolech 100% bodový zisk a a byl tak ve skupince vedoucích hráčů turnaje. V následujících šesti kolech však uhrál pouhý jediný bod! Nutno ovšem podotknout, že David je typem přemýšlivého hráče, kterému ne zcela vyhovuje tempo rapid šachu a několik vyhraných či mnohem lepších pozicí prohrál na čas, nebo hrubou chybou ve vrcholné časové tísni.

Celkové výsledky turnaje, jehož přesvědčivým vítězem se stal David Mičulka z Náměště nad Oslavou naleznete zde.

partii Davida Svobody (černými) s Janem Vyhnálkem z Pelhřimova bedlivě sleduje sleduje otec Kamil

¨

ještě jednou David Svoboda (a Viktorka Michálková)

zatím nejlepší turnaj LVM Tomáše Zeleného, který uhrál 6 bodů

úvod partie V. Michálková - T. Svobodová (PEL)

a její závěr...:-) :-)

Aktualizováno Neděle, 04 Květen 2014 18:59  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...