Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Eva Kulovaná bronzová na MČR žen

Eva Kulovaná bronzová na MČR žen

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

Poněkud ve stínu konečného pořadí hlavního turnaje letošního MČR mužů, které se konalo 26.4. - 4.5. v Ostravě, zůstalo vyhodnocení přeboru žen, na kterém naše hráčka WGM Eva Kulovaná nakonec získala bronzovou medaili. Na turnaji se Evě hned od 1. kola mimořádně dařilo, a proto jsem ji požádal o krátké zhodnocení jejího vystoupení. Za příspěvek děkuji a k výsledku gratuluji!

Letošní MČR mužů a žen se hrálo jako společný OPEN v rámci Ostravského koníka, kdy mistryní republiky se stala nejlépe umístěná z žen. Mistrem republiky se stal bezkonkurenční David Navara. O ženský titul se ovšem strhla velká bitva a nakonec se z vítězství radovala Olga Sikorová. Měla jsem mírnou nevýhodu, že jsem byla nasazená ve druhé polovině startovního pole, ale po vynikajícím vstupu (výhra s GM Štočkem) jsme se dlouho přetahovaly s Olgou o 1. místo. V závěrečných kolech do souboje výrazně vstoupila Karolína Olšarová, která svedla v posledním kole nekompromisní souboj s naším reprezentačním trenérem Petrem Hábou. Po dlouhém boji padla a nakonec mě předstihla o půl bodu na střední Buchholz. Nakonec jsem obsadila 3. místo. S výkonem jsem spokojená, celkem jsem se utkala s 5 GM, 3 IM a jedním FM a uhrála jsem 4,5 bodu a perfo 2413 beru jako velký úspěch. K IM normě mi chybělo půl bodu, ale musela bych v posledním kole porazit černými GM Voloshina.

Největší úspěch jsem zaznamenala v 1. kole s GM Štočkem. Partii jsem rozehrála opatrně a většinu partie jsem kontrolovala soupeřovy hrozby, protože Jirka je známý útočník. V časovce ovšem přišla nečekaná chyba, které jsem bleskově využila. Většinu partie stál můj střelec na h2 neškodně, ale po 27. g4 se nečekaně rychle rozehrál a nakonec partii rozhodl.

Složitější práce mě čekala černými figurami, tam stačila i malá chyba a hned jsem se dostala pod obrovský tlak. Dalším úspěchem byla remíza s GM Jansou. Nejdříve se mi zdálo, že  si GM Jansa vybral bílými poměrně nenáročný systém, avšak po jednom automatickém tahu se mi pozice přestala líbit. Dostala jsem se pod tlak, ovšem po jednom nepřeném tahu jsem se dostala k velké protihře a nabídla jsem remízu, kterou soupeř okamžitě přijal. Jedinou prohru jsem měla s IM Hausnerem, kdy mě rozhodil jeho netradiční styl. Již od začátku hrál partii a tempo a v podstatě se skoro nezamyslel. Bohužel jsem se brzy dostala do časové tísně a udělala jsem jedno unáhlené rozhodnutí, které mě stálo v podstatě celou partii.

Aktualizováno Neděle, 11 Květen 2014 09:17  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...