Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Eva Kulovaná má další bronz z MČR!

Eva Kulovaná má další bronz z MČR!

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Také letos se v Louckém klášteře ve Znojmě konala o víkendu 10.-11.5. tradiční ženská soutěž Znojemská královna, která se hrála současně jako MČR žen v rapid šachu. Krátkou reportáž z této akce nám zaslala její pravidelná účastnice, WGM Eva Kulovaná. Díky, a opět gratulace! Wink

Vedle hlavního tradičního hlavního turnaje se hrála také Znojemská královnička, kde se objevilo hned několik známých jmen jako Markétka Folková nebo Janička Sikorová. Celý turnaj probíhal v přátelském duchu, i když za šachovnicí se urputně bojovalo. Hned v průběhu prvního kola se v naprosto tichém sálu ozval dětský jásot: „Maminko, maminko, já jsem vyhrála!“. Nato se všechny účastnice usmály a dál se pokračovalo v litém boji.

Vítězka posledních tří ročníků Julie Kochetková nečekaně prohrála ve druhém kole s Magdou Miturovou a bodovou ztrátu musela pracně dotahovat. Po prvním hracím dnu jsme se v čele turnaje usadily spolu s Julií Kochetkovou a Olgou Sikorovou se 4,5 body. Druhý den se nejlépe vydařil Olze Sikorové, která zbylé tři partie vyhrála a zaslouženě získala titul Znojemská královna a mistryně republiky v rapid šachu. Na 2. místě se umístila Julie Kochetková. Já jsem zbylé tři partie remizovala a v konečném pořadí mě tak ještě přeskočila Magda Miturová, které se ovšem turnaj mimořádně povedl.

V rámci MČR jsem tak získala další bronzovou medaili, asi jsou mi tento rok souzené. :-)

Aktualizováno Úterý, 20 Květen 2014 23:30  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...