Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Stříbro do Třebíče!

Stříbro do Třebíče!

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 7
NejhoršíNejlepší 

Závěrečným jedenáctým turnajem byla ukončena Liga Vysočiny mládeže. Poslední turnaj byl sehrán v rámci oslav 100 let šachu v Havlíčkově Brodě a nesl název Pribináček 2014. Hlavní sponzor totiž významně přispěl do cenového fondu a velký ohlas mělo i rozdávání mléčných výrobků přibyslavické firmy Pribina během turnaje.

Celá série turnajů Ligy Vysočiny mládeže byla zároveň hrána jako Krajských přebor mládeže do 16 let v rapid šachu a určila vítěze jednotlivých věkových kategorií. Díky úzké spolupráci našeho klubu s šachovým kroužkem při DDM na Švabinského ulici byl poprvé v historii soutěže jeden z turnajů sehrán i v našem městě.

Sobotního turnaje se kromě Viktorky Michálkové (D10), zúčastnili i Tomáš Zelený a Valentyn Vorobets (D14) a David Svoboda (D16). V devítikolovém turnaji se z mládežníků Caissy tentokráte nejlépe dařilo Valentynu Vorobetsovi, který uhrál velmi slušných 5,5 bodu. Několik jeho partií jsem viděl a nutno říct, že Valentynův výsledek mohl být ještě lepší. Šlo teprve o jeho třetí turnaj, kterého se zúčastnil a některé jeho chyby jdou na vrub prozatím malé praxe. Ve zcela vyhrané pozici např. soupeře zpatoval a kazil i v časových tísních. Přesto velká pochvala!

Vlevo Tomáš Zelený, vpravo Valentyn Vorobets

Otazník visel na výkonem Tomáše Zeleného. Podaří se mu zopakovat skvělý výkon z minulého turnaje v Jihlavě, kdy získal 6 bodů? Ani Tomáš neodjížděl zklamán. Jeho 5 uhraných bodů znamená potvrzení vzestupné výkonnosti a tento mladý hráč díky svému zájmu se zlepšovat a podpoře ze strany rodičů (maminka se velmi rychle zorientovala v systému turnajů a proniká i do tajů různých ELO hodnocení) půjde ještě určitě nahoru.

Nomen omen aneb Tomáš Zelený (vpravo) v zeleném

David Svoboda jako obvykle v plném soustředění

Davidu Svobodovi tempo rapidu – 15 minut na partií vyloženě nesedí. Nedařilo se mu v Jihlavě a ani v Havlíčkově Brodě nepřekročil svůj stín a uhrál 4 body. Pravidelně se dostává do časových tísní ve kterých se stále snaží hrát seriózní šachy a výsledkem jsou prohry na čas nebo hrubé chyby. Škoda, že si z rodinných důvodů nebude moci ověřit svou výkonnost na nadcházejícím Krajském přeboru mládeže (7. a 8. června opět v Havlíčkově Brodě), kde by mu tempo hry a povinnost partie zapisovat jistě mnohem více seděli.

Viktorka Michálková remízovala s Ivanou Homolkovou (D16)

Nedařilo se tentokráte Viktorce Michálkové, která sice zaznamenala dílčí úspěch v podobě remízy s vítězkou kategorie D16 Ivanou Homolkovou, ale zisk 3,5 bodu byl trochu zklamáním. Naštěstí nejlepší pomocné hodnocení mezi 3,5 bodovými hráči ji vyneslo alepoň na 3. místo v kategorii D10.

Hráči na třetích místech v Havlíčkově Brodě

To nejlepší ale mělo teprve přijít. Po vyhlášení výsledku „Pribináčka“ pořadatelé přistoupili k vyhlášení celkových výsledků Ligy Vysočiny mládeže, kde si naše hráčka došla pro stříbrnou medaili v Krajském přeboru v rapid šachu.

Stříbrní medailisté v jednotlivých kategoriích LVM

Výsledky turnaje „Pribináček naleznete zde, celkové výsledky Ligy Vysočiny mládeže po jednotlivých kategoriích najdete po rozklinutí zde.

Aktualizováno Čtvrtek, 22 Květen 2014 09:33  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...