Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Viktorka Michálková přebornicí kraje Vysočina do 10 let

Viktorka Michálková přebornicí kraje Vysočina do 10 let

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 12
NejhoršíNejlepší 

Krajské šachové centrum talentované mládeže Vysočiny ve spolupráci s ŠK AZ CENTRUM Havlíčkův Brod a KM KŠS Vysočiny uspořádali ve dnech 7. - 8. června 2014 Krajský přebor Vysočiny mládeže do 16 let v šachu.

Turnaj byl rozdělen do dvou skupin. Ve skupině „mladších“ hrálo 16 chlapců a dívek kategorií H10, D10 a H12, D12 společný turnaj a v kategorii „starších“ pak 18 chlapců a dívek kategorií H14, D14 a H16, D16 rovněž společný turnaj. Hrací tempo pro obě skupiny bylo stanoveno 40 minut + 30 sekund na tah s povinným zápisem partie a hráči změřili své síly v turnaji hraným švýcarským systémem na 7 kol. Vyhodnocení bylo provedeno pro každou kategorii zvlášť a vítěz každé kategorie byl vyhlášen krajským přeborníkem v šachu pro rok 2014. V tropických vedrech poskytla budova AZ centra poměrně příjemné zázemí a rozhodčí turnaje, pánové Fiala a Mareš, nemuseli řešit prakticky žádné spory. Během soboty byla odehrána čtyři kola, v neděli pak zbývající tři.

Na rozdíl od oddílů, kde bezvadně fungují šachové kroužky, naše výprava byla poměrně skromná. V kategorii dívek do 10 let byla jedinou naší zástupkyní Viktorka Michálková, v kategorii chlapců do 14 let se prezentovali Tomáš Zelený a Valentyn Vorobets. Zatímco Viktorka má již hráčské zkušenosti z přeborů republiky, pro oba chlapce šlo o první velký turnaj, neboť doposud měli zkušenosti jen z rapid šachu v rámci Ligy Vysočiny mládeže.

Velkého úspěchu dosáhla ve skupině mladších Viktorka Michálková, která uhrála 4,5 bodu a s náskokem získala titul krajské přebornice dívek do 10 let pro rok 2014. Zároveň si stala i neoficiální přeborníci kraje mezi stejně starými chlapci, neboť vítěz kategorie H10 získal o celý bod a půl méně. Kromě automatického postupu do polofinále ČR to pro ni znamená i zápis do Listiny talentů KŠS Vysočina. Celkové výsledky kategorie „mladších“ naleznete zde.

V kategorii starších se lépe z našich chlapců dařilo svěřenci trenéra Stanislava Myšičky Tomáši Zelenému, který o svém lepším umístění rozhodnul až v závěrečném kole, kdy porazil oddílového kolegu Valentyna Vorobtse a získal tak tři body, jež pro něj znamenají velmi slušné 6. místo v katagorii H14. Celkové výsledky skupiny „starších“ máte zde.

Ve 2. kole Viktorka remízovala po velkém boji s domácím Filipem Klofáčem

V kole 5. porazila Víta Vinopala ze Žďáru nad Sázavou

Poslední kolo turnaje starších Tomáš Zelený - Valentyn Vorobets

V závěrečném kole připravila Viki o přebornický titul v H12 Jana Muzikáře ze Světlé nad Sázavou

Viktorka převzala titul  krajské přebornice v kategorii D10 od Terezy Zachové z Humpolce

Vítězové na pódiu...

Aktualizováno Úterý, 10 Červen 2014 16:42  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...