Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Dva výlety Viktorky Michálkové do Jižních Čech

Dva výlety Viktorky Michálkové do Jižních Čech

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

V sobotu 27. září proběhl v krásném prostředí hotelu Clarion v Českých Budějovicích 3. ročník Sophia Cupu, který pořádá QCC šachová škola ve spolupráci s jazykovou školou Sophia. Právo účasti měly děti narozené v roce 1998 a mladší, které své síly změřily v turnaji na 7 kol, jež byl sehrán tempem 2x25 minut na partii +10 vteřin za každý provedený tah. Pro rodiče a doprovod nehrající šachy závodně byl pak připraven další samostaný turnaj.

Rozhodli jsme se turnaj pojmout jako rodinný víkend a do Jižních Čech jsme se vypravili již v pátek večer. Přestože jsme přihlášku poslali poměrně brzy, v hotelu Clarion nebyl jediný volný pokoj, proto jsme se ubytovali ve starobylém hotelu Zvon, přímo na náměstí Přemysla Otakara II. Hotel byl založen již v roce 1533 a je velmi vkusně zrekonstruovaný.

Celý turnaj měli kromě ředitelky šachové školy na starosti sympatiční manželé Havlíčkovi ze šachové školy QCC a na startu se prezentovalo 42 mladých šachistů a šachistek, z nichž většina byla pochopitelně z Jihočeského kraje. Viktorka byla ve startovní listině nasazena až jako 35 v pořadí. Po poněkud vlažném začátku turnaje (z prvních tří kol získala pouze půl bodu), se po přestávce na oběd rozehrála ke slušnému výkonu a získala celkem 3,5 bodu, což ji vyneslo na 23. místo v konečném pořadí. Turnaj vyhrál ziskem 6 bodů Ladislav Nagy z místního QCC České Budějovice.

Konečné pořadí po 7 kolech naleznete zde, individuální výsledky Viktorky pak zde. Bohužel pořadatelé nevyhlašovali samostatnou kategorii D10, kterou by Viktorka vyhrála a ve společné kategorii U10 skončila na 4. místě a krásný pohár tak pro ni nezbyl.

Nedělní dopoledne jsme pak věnovali krátké prohlídce centra Českých Budějovic a návštěvě ZOO v nedalaké Hluboké nad Vltavou. Na pozdní oběd jsme se pak ještě zastavili v naší oblíbené restauraci Šupina v Třeboni, kde jsou místní specialitou „kapří hranolky“, jež opravdu chutnají výborně!

1. kolo Viktorka Michálková - Adam Pavlíček

7. kolo výhra s Lukášem Pekárkem ve Španělské hře

Překvapení na závěr - šachový dort

O čtrnáct dnů později, tedy 11. října cestovala naše hráčka do husitského města Tábora, a to v dresu Gambitu Jihlava, kde má vyřízeno hostování v 1. lize mládeže, skupina Jih. Soupeři mladých jihlavských šachistů byla A a B družstva pořadatelského města. Partie se hrají klasickým tempem 90 minut na partii + 30 sekund na tah se zápisem. Soupeřkou Viktorky v dopolední partii byla místní mládežnická hvězda, o šest let starší Lada Doležalová, s FIDE ratingem 1601. Ta nedala Viktorce žádnou šanci. Více vzdorovala v odpoledním kole proti Táboru B Ondřeji Fucimanovi, ale stop ji vystavila nekorektní obět figury. V neděli pak zajížděli hráči Gambitu (tentokrát bez účasti naší hráčky) do Horní Stropnice a rovněž v tomto utkání byli poraženi. Pokud se chcete podívat na všechny výsledky úvodních tří kol 1. ligy mládeže Jih, můžete tak učinit zde.

1 liga mládeže v Táboře. Partie proti Ladě Doležalové

Aktualizováno Středa, 15 Říjen 2014 20:19  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...