Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Mistrovství Moravy a Slezska v mládežnickém šachu

Mistrovství Moravy a Slezska v mládežnickém šachu

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

Komise mládeže Šachového svazu České republiky ve spolupráci s šachovým oddílem ŠK Slávia Orlová uspořádali ve dnech 25.10. až 29.10. Mistrovství Moravy a Slezska v kategoriích H+D10, H+D12, H+D14 a H+D16. Místem konání se stal tradičně hotel Dlouhé Stráně v Loučné nad Desnou.

Na pořadu bylo 9. kol hraných švýcarským systémem, tempem 90 minut na partii + 30 vteřin na tah. Hlavním rozhodčím byl FA Jiří Kopta, funkci hlavního trenéra plnil Pavel Zabystrzan. V kategorii chlapců a dívek do 10 let se prezentovalo 40 mladých šachistů, z nichž dívek bylo pouhých 8. Důvodem je zřejmě skutečnost, že všechny dívky této věkové kategorie mohou startoval i Mistrovství České republiky a na rozdíl od chlapců nemusí tak bojovat o postup v polofinále.

Z našeho klubu se turnaje zúčastnila pouze Viktorka Michálková, která po katastrofickém úvodu turnaje (nula bodů z prvních pěti kol) nakonec uhrála 3 body a v konečném pořadí, které si můžete prohlédnout zde obsadila 34. pozici. Turnaj vyhrál největší favorit Lucian Vantuch z Beskydské šachové školy, mezi dívkami byla nejúspěšnější Alice Habinová z ŠK Kuřim.

Já jsem v souběžně hraném FIDE Openu uhrál velmi skromných 50% bodů a opět odepsal několik bodíků z ELO FIDE. Výsledky Openu jsou k nahlédnutí zde.

Přestože se každý den hrála dvě kola, v den státního svátku jsme po ukončení dopoledních partií absolvovali za krásného počasí výlet lanovou dráhou na Medvědí horu. Ta leží ve vzdálenosti 2,5 km jihovýchodně od Koutů nad Desnou a dosahuje výšky 1159 metrů nad mořem. Na jejím severozápadním svahu se nachází Skiareál Kouty.

Soustředění  Viktorky před zahájením turnaje

Foto s vítězkou turnaje dívek Alicí Habinovou

Moje účast ve FIDE Openu nebyla příliš vydařená

Pohled z lanovky na pohoří Hrubého Jeseníku

Občerstvení v baru U medvěda ve výšce 1195 metrů n. m.

Usmějte se - fotí Viktorka

Aktualizováno Středa, 29 Říjen 2014 20:23  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...