Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články 2. liga: Caissa Pivovar Dalešice aneb Opona se zvedá

2. liga: Caissa Pivovar Dalešice aneb Opona se zvedá

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Po letní přestávce opět začíná kolotoč soutěží družstev. Naše áčko vstupuje do sezony se silným partnerem v zádech stejně jako loni. Partnerem je Pivovar Dalešice, jehož Dalešické májové opět bodovalo na letošní Jarní ceně sládků na Zvíkově. Tohle světlé pivo prostě musíte ochutnat. Dalo by se říct: „Ochutnat Dalešické májové a zemřít.“

V letošním roce máme skromnější cíle, a tak jsme se rozhodli po úspěšné loňské prvoligové sezoně přihlásit družstvo o soutěž níže do druhé ligy. Přiděleni jsme byli do skupiny E, která je čistě moravská a geograficky je rozložena v  blízkém okolí Brna jižním i severním směrem. V minulosti jsme byli zařazováni do skupiny D, letos tak odpadnou nepříjemné výjezdy na Pardubicko, což oceníme zejména v zimě, kdy přejezd Žďárských vrchů není zrovna příjemný.

Soupeři jsou tito (uvedeni dle průměrů základních sestav pro milovníky statistik):

1. Moravská Slavia Brno – 2286
2. Lokomotiva Brno B 2220
3. Caissa Pivovar Dalešice 2192
4. Slavia Kroměříž B 2173
5. Sokol Postoupky 2171
6. Podlužan Prušánky 2168
7. Zlín B 2161
8. GARDE Lipovec 2152
9. Staré Město B 2144
10. Vinohrady Brno 2116
11. OREL Ořechov 2095
12. Hustopeče 2094

Pohledem na uvedené průměry je jasné, že soupeři jsou velmi kvalitní. Favoritem na postup je tým Moravské Slavie Brno, který měl k postupu blízko již loni a letos by rád postoupil do první ligy. Tým je poskládán okolo známého brněnského advokáta Michala Vávry, který je velkým milovníkem a mecenášem šachu. Velmi kvalitní sestavu má i záloha Lokomotivy Brno, avšak týmy Lokomotivy Brno jsou proslulé svými problémy z hlediska docházky základní sestavy. Pořadí týmů na 3. až 9. místě je velmi vyrovnané a zápasy budou nesmírně atraktivní. Sem bych zařadil i naše družstvo, rozdíly jsou však malé a stát se může cokoliv. Celky Vinohrad, Ořechova a Hustopečí budou bojovat v druhé lize o holý život.

K našemu družstvu bych uvedl, že je poskládáno velmi kompaktně, cílem by měly být pozice v první polovině tabulky. K hvězdám patří naše reprezentantka Evča Kulovaná a mistři FIDE Petr Buchníček a Jaro Bednář. Minimálním imperativem by měla být záchrana v soutěži. Druhá liga pro nás začíná domácími utkáními, a to 2.11. proti Sokolu Postoupky, a dále 16.11. proti ORLU Ořechov. Všichni diváci jsou srdečně zváni, vstup je volný a hrací místnost je v Hotelu Atom v Třebíči.

A propos, také budete fandit Pivovaru Dalešice?

Aktualizováno Úterý, 04 Listopad 2014 10:52  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...