Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články O Jihlavský koláč

O Jihlavský koláč

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 7
NejhoršíNejlepší 

V sobotu 8. listopadu byla prvním turnajem zahájena Ligy Vysočiny mládeže. Série jedenácti turnajů je hrána zároveň jako Krajský přebor mládeže do 16 let v rapid šachu. Do celkového pořadí budou započítány každému hráči maximálně výsledky šesti turnajů, ve kterých se umístí nejlépe. Krajské město je tradičně hostitelem úvodního turnaje "O Jihlavský koláč" a přivítalo úctyhodný počet 91 mladých šachistů.

Z Třebíče tentokráte přicestovala Viktorka Michálková, která po loňském zisku stříbrné medaile v celkovém pořadí LVM v kategorii D10 hodlá zaútočit na prvenství a bratři Tomáš a Ondřej Zelených. Zatímco Viktorka a Tomáš jsou registrováni v Caisse, Ondřej se prezentoval jako člen šachového kroužku na ZŠ Týnská. Turnaj byl hrán švýcarským systémem na 9. kol, tempem 15 minut na celou partii a kromě celkového pořadí se určovalo pořadí v jednotlivých kategoriích. Tomáš Zelený je od září tréninkovým partnerem Viktorky Michálkové u GM Petra Veličky a dobrou výkonnost ze závěru minulé sezóny potvrdil i v Jihlavě. Získal 6 bodů, které mu stačily na 20. místo v celkovém pořadí a 8. v kategorii H 14. Mohutným závěrem (zisk 3 bodů z posledních 3 kol) přeskočila Viktorka Michálková všech osm dalších soupeřek v kategorii D10 a zisk 5 bodů znamenal 1. místo. Kromě věcných cen si odvezla i sladkou - Jihlavský koláč. V celkovém pořadí turnaje obsadila 39. místo. Velkým překvapením byl výkon Ondřeje Zeleného v kategorii H12, pro něhož šlo o turnajový debut. Ondřej získal 4 body, což stačilo v konečném pořadí na 67. příčku a 13. místo ve své kategorii.

Celkové výsledky turnaje, jehož vítězem se stal Rudolf Jun z Chotěboře, naleznete zde.

Důležité vítězství Viktorky v kategorii D 10 nad Nelou Hobzovou

Ondřej Zelený (nomen omen) získal skvělé 4 body

Tomáš Zelený jako vždy v plném soustředění

Vítězové jednotlivých kategorií - Viktorka Michálková zcela vpravo

Aktualizováno Pondělí, 10 Listopad 2014 08:35  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...