Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Sedmé místo Viktorky na Mistrovství Čech mládeže 2014

Sedmé místo Viktorky na Mistrovství Čech mládeže 2014

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

Významné horské letovisko Harrachov se stalo ve dnech 14.-16.11. pořadatelem letošního Mistrovství Čech v kategorii HD8 a HD10 v šachu. Přestože Viktorka Michálková před nedávném hrála Mistrovství Moravy v této věkové kategorii, vypravili jsme se do 300 km vzdáleného Harrachova, aby změřila síly i s nejlepšími hráči této kategorie z Čech.

V kategorii HD10 se na startu sešlo 70 mladých šachistů a šachistek do 10 let, kteří společně sehráli devítikolový turnaj tempem 30 minut + 30 vteřin/tah pro každého hráče z povinností zapisování. Viktorka Michálková byla nasazena až v úplném závěru startovní listiny jako č. 67 a úvod turnaje jí vůbec nevyšel. Všechny své tři páteční partie prohrála a do druhého hracího dne tak nastupovala s nulou na kontě. Úvodní sobotní kolo však zahájila výhrou s Lucií Šulcovou z 2222 ŠK Polabiny, kterou trénuje v Třebíči dobře známý Michal Novotný. Partii si můžete přehrát zde.

Následovaly další dvě výhry a v posledním kole druhého hracího dne zbytečná prohra s Tomášem Dvorným z Klubu šachistů Štětí, kdy naše hráčka špatně vyhodnotila možnost přejít do vyhrané pěšcové koncovky a prohrála jezdcovou koncovku. V posledním hracím dnu po úvodní remíze porazila v posledním kole Elišku Jirotovou, což ji stačilo na 39. příčku celkového pořadí, které si můžete prostudovat zde.

Přeborníkem Čech do 10 let se stal ziskem 8 bodů David Hák ze ŠACHklubu Tábor, stejnou kategorii dívek pak vyhrála Martina Šťastná z QCC České Budějovice s 5,5 body. Viktorka, která získala o bod méně, skončila mezi 20 stejně starými děvčaty na velmi slušném 7. místě. Její individuální výsledky jsou k nahlédnutí zde.

Partie úvodního kola se Šimonem Peroutkou ze Sokolu Údlice

Filip Kůra ze Spartaku Vlašim právě ztrácí věž a posléze i bod

Proti Tomáši Dvornému ze Štětí Viki špatně spočítala pěšcovku

Partii musím vyhrát, i kdybych měla rozkousat propisku

Jediná remíza v turnaji s Janem Reschelem z Třebechovic

Poslední kolo bylo zakončeno matem Elišce Jirotové ze Štětí

Aktualizováno Pondělí, 17 Listopad 2014 19:16  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...