Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články ŠK Caissa Třebíč „C“ – ŠK Světlá nad Sázavou „B“ 3½ : 4½

ŠK Caissa Třebíč „C“ – ŠK Světlá nad Sázavou „B“ 3½ : 4½

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Ve čtvrtém kole Krajské soutěže jsme na domácí půdě přivítali Světlou nad Sázavou B, jeden z nejsilnějších týmů v soutěži. Nám navíc chyběli tři hráči základní sestavy, takže jsme od utkání očekávali především příležitost si dobře zahrát a v otázce výsledku jsme mohli jen překvapit. To se nám málem podařilo, ale bohužel jsme nadějně rozehraný zápas nedotáhli do konce.

Chyběli nám první dva hráči soupisky, oslabení naší sestavy tedy bylo poměrně značné. Lukáš Bachan byl povolán do A družstva, takže si poprvé zahrál 2. ligu. Standa Mezlík měl pracovní povinnosti. Ty jsem předpokládal i já, a jelikož zájemců o hru byl dostatek, postavil jsem sestavu bez své účasti. V práci jsem nakonec nebyl, ale připravenou sestavu jsme již neměnili.

Na zápas jsem se přišel podívat před jednou hodinou odpolední, ale už jsem zastihl jen domácí hráče uklízející materiál. Na všech šachovnicích tedy boj skončit ani ne po čtyřech hodinách hry. Kratší doba trvání však neměla vliv na mimořádnou zajímavost utkání plného zvratů.

Jelikož jsem utkání neviděl, vím jen z doslechu, že naši hráči podali dobrý výkon a vedli již 3½:1½. Bohužel se velmi nadějné vedení nepodařilo udržet. Hosté ve všech zbývajících partiích zvítězili a otočili výsledek utkání na 3½:4½. Škoda, byli jsme k bodovému zisku hodně blízko.

Blahopřeji kolegům k hodnotným výsledkům, zvláště Vladimíru Bendovi k vítězství nad předsedkyní Krajského šachového svazu Vysočiny Evou Kořínkovou, Ivanu Kovácsovi k výhře nad zkušeným Vlastimilem Marešem a Kamilu Svobodovi k dalšímu bodu, čímž se stává naším nejúspěšnějším náhradníkem. Blahopřeji i Radkovi Kulovanému k remíze a velice mu děkuji, že mě zastoupil v roli kapitána.

výsledky na šachovnicích

Následují fotografie od Ivana Kovácse:

Aktualizováno Neděle, 14 Prosinec 2014 23:13  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...