Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články „O perníkovou chaloupku“

„O perníkovou chaloupku“

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 6
NejhoršíNejlepší 

V sobotu 3. ledna uspořádal Dům dětí a mládeže RADOST v Náměšti nad Oslavou tradiční šachový turnaj pro mládež „O perníkovou chaloupku“, který byl hrán současně jako 3. ze série turnajů Ligy Vysočiny mládeže. Právo účasti měli hráči a hráčky narozené v roce 1999 a mladší.

Pořadatelům se prezentovalo celkem 38 chlapců a děvčat , kteří se utkali v turnaji hraném švýcarským systémem na 7 kol. Hrací tempo bylo 2x20 minut na partii. Kromě celkového pořadí byly samostatně vyhodnovány kategorie H16, H14, H12 a H10 a kategorie dívek. Vítězové jednotlivých kategorií si pak odvezli perníkovou chaloupku. Výsledky turnaje za započetly do celkových výsledků Ligy Vysočiny mládeže, která je hrána jako Krajský přebor Vysočiny mládeže v rapid šachu.

Možná díky dobrému vlakovému spojení a pěknému počasí se z Třebíče tentokráte prezentovalo celkem osm šachistů, mezi nimiž byla jedna dívka. Polovina z nich pak jsou členy našeho klubu. Celkovým vítězem turnaje se stal Matěj Tajovský z Kuřimi, který získal 6 bodů. Na skvělém 3. místě v kategorii H16 se umístil s 5 body David Svoboda, v kategorii H14 se umístili Tomáš Zelený na 4. místě (4,5 bodu) a Valentyn Vorobets na 6. místě (4 body). V kategorii dívek skončila se 4 body Viktorka Michálková na 2. místě, když o první post ji připravilo pouze horší pomocné hodnocení. Nicméně smutnit nemusí, protože vítězka Alice Habinová je z Kuřimi a její výsledek se tedy nezapočítává do LVM Vysočiny a naše hráčka tedy připsala plný počet 40 bodů do celkového hodnocení LVM.

Celkové výsledky turnaje si můžete prohlédnout zde.

Viktorka Michálková versus Tomáš Vokoun ze Žďáru nad Sázavou

Tomáš Zelený skončil těsně pod stupni vítězů

David Svoboda se raduje ze třetího místa

Ondřej Zelený ze ZŠ Týnská uhrál 2,5 bodu

Tomáš Zelený podruhé (vedle něj vítěz turnaje Matěj Tajovský)

Aktualizováno Čtvrtek, 15 Leden 2015 22:54  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...