Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články 4. turnaj Ligy Vysočiny mládeže v Pelhřimově

4. turnaj Ligy Vysočiny mládeže v Pelhřimově

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Šachový oddíl TJ Spartak Pelhřimov uspořádal v sobotu 17. ledna v pořadí 4. turnaj série Ligy Vysočiny mládeže pod názvem Pelhřimovský turnaj mládeže. Právo účasti měli hráčky a hráči narození v roce 1999 a mladší a výsledky turnaje se započetly do Krajského přeboru mládeže Vysočiny v rapid šachu.

Turnaje se zúčastnilo celkem 71 dětí (z toho 11 dívek), které společně sehrály turnaj švýcarským systémem na 9. kol, tempem 15 minut na partii pro každého hráče. Z našeho klubu se tentokráte zúčastnili pouze David Svoboda, který byl hodnocen v kategorii H16 a Viktorie Nela Michálková, hodnocená v kategorii D10 a oběma se docela dařilo. David se po celou dobu turnaje držel na prvních stolech, na rozdíl od předchozích turnajů lépe hospodařil s časovým limitem a výsledkem byl zisk 5,5 bodu, což stačilo na 16. místo v konečném pořadí turnaje a 5. místo v kategorii H16. Viktorce vyšel turnaj ještě lépe, neboť získala 6 bodů a umístila se v konečném pořadí na 14. místě, když s náskokem 1,5 bodu vyhrála s přehledem kategorii D10, v níž bylo hodnoceno celkem devět mladých šachistek. Celkovým vítězem turnaje se stal Jan Fousek ze Žďáru nad Sázavou, který uhrál 8 bodů. Kuriozní minipartii Viktorky Michálkové z úvodního kola turnaje si můžete přehrát na serveru Chess Talker. Celkové pořadí po devíti kolech naleznete zde.

David Svoboda se potýká se Skotskou hrou

Vít Vinopal oplatil Viktorce prohru z loňského krajského přeboru

Zisk 6 bodů je zatím nejlepším výsledkem Viktorky v LVM

Medailistky v kategorii D10 - zprava Viktorka Michálková, Aneta Brabencová, Nikola Kaňková

Aktualizováno Neděle, 18 Leden 2015 20:29  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...