Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články ŠK Caissa Třebíč „C“ – TJ Spartak Pelhřimov „C“ 8 : 0

ŠK Caissa Třebíč „C“ – TJ Spartak Pelhřimov „C“ 8 : 0

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

V devátém kole Krajské soutěže jsme na domácí půdě přivítali C družstvo Pelhřimova, poslední tým soutěže, dal se tedy očekávat jednoduchý zápas. Tak se nakonec i stalo, ale sestavení družstva vůbec jednoduché nebylo a poslední dny před zápasem byly poměrně hektické.

Komplikace začaly mým ulehnutím se zánětem nosohltanu, další absenci přidal Standa Mezlík, který v neděli musel do práce. Nahradit dva hráče ještě problém nebyl, nominovali jsme Zbyňka Ševčíka, který již letos párkrát nastoupil, a Ladislava Urbana, pro kterého to byla premiéra v Krajské soutěži.

Další problémy nám přinesla vyšší moc, respektive vyšší soutěž, našemu áčku se totiž rozpadala sestava pro ligové utkání v Kroměříži a tak jako náhradníka potřebovali Lukáše Bachana, přišli jsme tedy o naši první šachovnici. Naštěstí i toto bylo řešitelné, sestavu jsme doplnili Tomášem Zeleným, mladým hráčem, který už za nás sehrál hezké partie, které se mu bohužel nepodařilo dobře zakončit, takže uvítal příležitost to proti přijatelnému soupeři zkusit znovu.

Ale ani to nebylo vše, v sobotu mi volal Zbyněk Ševčík, že i jeho choroba přemohla a leží s vysokou horečkou. Shánět dalšího náhradníka v sobotu odpoledne nebylo jednoduché a situace již začínala být kritická, ale zachránil nás Alois Pokorný, kterému patří velké díky. Pomohl nám v nouzi již mnohokrát.

Naše sestava byla poměrně oslabená, z prvních pěti hráčů soupisky nastoupili jen dva, a ani proti poslednímu týmu tak nebylo nic jisté. Ale mé obavy byly zcela zbytečné. Večer mě čekalo příjemné překvapení, ve výsledcích jsem si přečetl, že naše vítězství bylo zřejmě naprosto jednoznačné. Velmi oceňuji naše družstvo, že i přes všechny problémy se dokázalo dát dohromady v ještě poměrně solidní sestavě. Děkuji Radkovi Kulovanému za zastoupení v roli kapitána.

výsledky na šachovnicích

Aktualizováno Neděle, 15 Březen 2015 19:05  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...