Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Třebíčské šachování

Třebíčské šachování

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 6
NejhoršíNejlepší 

V sobotu 21.3. 2015 uspořádali Šachový klub Caissa Třebíč a DDM Třebíč sedmý ze série jedenácti turnajů Ligy Vysočiny mládeže. Šlo o II. ročník "Třebíčského šachování", jehož výsledky se započítávají do přeboru Kraje Vysočina v rapid šachu mládeže do 16 let. Domácí pořadatelé zvolili hrací tempo 20 minut na partii a turnaj byl sehrán švýcarským systémem na 7 kol.

Na startu turnaje se sešlo celkem 50 mladých příznivců královské hry a 11 z nich bylo z Třebíče. Hrálo se v nových protorách Domu dětí a mládeže v Třebíči - Borovině viz www.ddmtrebic.cz. Ředitelem turnaje byl Kamil Svoboda, losování kol měl na starosti Leszek Ciešlak a hlavnímu rozhodčímu Rostislavu Štorkovi pomáhali autor těchto řádků a v jednotlivých sálech Jan Tesař a Irena Zelená. Cenami do turnaji přispěli Waldviertler Sparkasse, Esko - T a notář Miroslav Michálek.

Absolutním vítězem turnaje, který zároveň zvítězil v kategorii do 16 let se stal Jan Fousek z TJ Žďár nad Sázavou, když stejný počet bodů uhrál i Patrik Rosecký z téhož oddílu, který vyhrál kategorii H14 a na druhé místo v celkovém pořadí ho odsunulo horší pomocné hodnocení. Třetí příčka s 5,5 získanými body patřila Petru Brožovi ze Sklo - Bohemia Světlá nad Sázavou. Jak se dařilo třebíčským zástupcům? Nejvíce spokojená byla určitě Viktorka Michálková, která prohrála pouze se dvěma prvními hráči v pořadí a výhry v posledních třech kolech ji katapultovaly až na celkovou 8. příčku se ziskem 5 bodů. Zároveň vyhrála kategorii D 10. Překvapením je 10. místo Marka Patočky - 4,5 bodu, když stejný počet bodů získal i Tomáš Zelený na 13. místě.

Celkové pořadí turnaje, kde najdete i umístění dalších třebíčských šachistů je zde. Informaci o turnaji na webu Krajského šachového svazu, kde je i odkaz na celkové pořadí LVM po 7 turnajích můžete nastudovat zde. Pokud si chcete přehrát miniaturku Viktorky Michálkové z posledního kola, partie je umístěna na šachové síti Chess Talker.

turnaj "Třebíčské šachování" právě zahájil úvodním kolem

Tomáši Zelenému tentokrát 4,5 bodu na medaili nestačilo

Ondřej Zelený porazil finalistku MČR D10 Anetu Brabencovou

Vojta Janák asi očekával trochu lepší umístění v turnaji

David Svoboda i tentokrát doplácel na šachové tísně

Zcela vpravo Markéta Požárová - 3. místo v D 10

Maminka bratrů Zelených paní Irena zapisovala výsledky

Kamil Svoboda řídil turnaj s přehledem a úsměvem

Vítězka D10 a osmá v celkovém pořadí Viktorka Michálková

Aktualizováno Úterý, 24 Březen 2015 11:18  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...