Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Viktorka Michálková získala double!

Viktorka Michálková získala double!

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 6
NejhoršíNejlepší 

V pátek 8. května skončil závěrečným 11. turnajem v Jihlavě další ročník Ligy Vysočiny mládeže, který byl zároveň sehrán jako Krajský přebor mládeže do 16 let v rapid šachu. V závěrečném hodnocení uspěli i mladí šachisté z našeho klubu – svěřenci trenéra GM Petra Veličky. Tomáš Zelený obsadil v celkovém pořadí silně obsazené kategorie H 14 páté místo a ještě lépe se dařilo Viktorce Michálkové, která se stala přebornicí Kraje Vysočina v katagorii D10.

Závěrečný turnaj, který se hrál v Domě dětí a mládeže v Jihlavě přilákal na start 61 adeptů královské hry, které čekalo 9. kol hraných švýcarským systémem, tradičním tempem 15 minut na celou partii. Obvyklá byla i sestava hráčů z našeho klubu - bratři Ondřej a Tomáš Zelených a Viktorka Michálková. Zatímco Ondřej s Tomášem si přijeli v klidu zahrát, Viktorka musela ještě v závěrečném turnaji obhájit svůj náskok před Anetou Brabencovou z Humpolce. A nervozita zřejmě sehrála svoji roli. Naše hráčka uhrála v turnaji pouze 3,5 bodu (její nejhorší výsledek v celé sérii LVM!) a dala tak šanci Anetě zaútočit na mistrovský titul, ke kterému by však musela uhrát nejméně 6,5 bodu v turnaji. Zázrak se však nekonal, soupeřka získala o pouhý bod více než Viktorka a titul krajské přebornice v rapid šachu dívek do 10 let tak putuje do Třebíče! Jelikož je Viktorka ve stejné kategorii rovněž úřadující přebornicí kraje Vysočina v klasickém šachu, zkompletovala tak double. Celkové výsledky závěrečného turnaje LVM, který s přehledem vyhrála Šárka Volanínová ze Světlé nad Sázavou neleznete zde.

Za zmínku stojí i celkové 5. místo Tomáše Zeleného v kategorii H14. Tomáš vykazuje stále zlepšené výkony a přestože v příštím ročníku LVM již bude hrát v kategorii H16, jistě zaútočí na medailové pozice. Přehled přeborníků kraje Vysočina, kteří zároveň vybojovali postup na MČR v rapid šachu můžete vidět zde, kde jsou k dispozici i kompletní výsledky letošního ročníku Ligy Vysočiny mládeže.

Třebíčské derby v úvodním kole Viktorka versus Ondřej Zelený

Tomáš Zelený poráží černými kameny Jakuba Klofáče z HB

S Terezou Svobodovou z PEL chyběl ve vyhrané pozici čas

Nikola Kaňková z PEL dostala mat dvěma dámami

Stupeň vítězek: Viktorka, Anetka a Nikolka

Přebornice Kraje Vysočina v rapid šachu D 10 je z Třebíče!

Aktualizováno Čtvrtek, 14 Květen 2015 06:36  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...