Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Simultánka naslepo GM Petra Veličky

Simultánka naslepo GM Petra Veličky

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 8
NejhoršíNejlepší 

V sobotu 1. srpna jsme na naší zahradě uspořádali malou "garden party", které předcházela zajímavá šachová produkce. Zatímco v loňském roce GM Petr Velička sehrál simultánku proti osmi soupeřům s výsledkem 8-0, tentokrát měl sice soupeřů méně, ale partie sehrál naslepo.

Soupeři mu byli tréninkoví partneři Viktorka Michálková a Tomáš Zelený a Viktorčina kolegyně z mistrovství České republiky Alice Habinová. Petr Velička seděl po celou dobu k mladým soupeřům otočen zády a já jsem působil jako moderátor akce, který hlásil tahy a prováděl je na jednotlivých šachovnicích. Partie byly sehrány v poměrně rychlém tempu, neboť hráči museli zahrát vždy, když Petr nahlásil svůj tah. Nejblíže k celému bodu měl Tomáš Zelený, který získal dokonce figuru, ale následně podlehl silnému tlaku po "e" sloupci. Pěknou partii sehrála i Alice Habinová, která v jezdcové koncovce sahala po remíze, ale nesprávný ústup králem zhatil veškeré naděje. Nejvíce dle slov Petr Veličky jej "vylekala" Viktorka Michálková, která odvážně obětovala figuru na b3, ale pak nepokračovala přesně. Zhruba po hodině hry skončila simultánka výhrou velmistra 3 - 0. Partii Viktorky si můžete přehrát na sociální šachové síti Chess Talker.

Tomáš Zelený, Alice Habinová a Viktorka Michálková

Pekelné soustředění GM Petra Veličky

Zatímco Alice Habinová bojovala, sestra Eva a maminka Kateřina se věnovaly jídlu

Po ukončení simultánky následoval rozbor partií u piva Bernard

Aktualizováno Úterý, 11 Srpen 2015 10:29  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...