Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Mistrovství ČR mládeže v rapid šachu

Mistrovství ČR mládeže v rapid šachu

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

Mistrovství republiky mládeže v kategorii do 14 let se tentokrát hrálo v Doksech. Toto malebné městečko má o příliv návštěvníků postaráno, neboť leží přímo u Máchova jezera. My jsme bohužel neměli čas navštívit ani památník Karla Hynka Máchy, ani muzeum Čtyřlístku a jedinou nešachovou aktivitou byla krátká podvečerní procházka po březích Máchova jezera.

Viktorka Michálková si postup vybojovala vítězstvím v Lize Vysočiny mládeže, která byla zároveň hrána jako krajský přebor mládeže v rapid šachu a šlo zároveň o poslední turnaj, kterým zavřela pomyslné dveře kategorie D10. Vítězky krajských přeborů byly doplněny nejlepšími dvěma hráčkami z MČR do 8 let, některé šachově silné kraje měly právo dvou postupujících a několik hráček dostalo od pořadatelů divokou kartu.

Na startu se tedy sešlo 28 nejlepších dívek z republiky v kategorii do 10 let, které své síly změřily po dva víkendové dny v 9. kolech turnaje hraného švýcarským systémem tempem 20 minut na partii + 5 vteřin bonusu za každý provedený tah. Dle aktuálního ELO byla Viktorka nasazená až na 25. místě a doufali jsme, že toto pořadí trochu vylepší. Turnaj s přehledem vyhrála Martina Šťastná z Českých Budějovic, které po celou dobu dýchala na záda druhá v pořadí Lucie Fizerová z Frýdku Místku a bronz brala možná trochu překvapivě Monika Strnadová z Říčan u Prahy. Vyhořely tentokrát první dvě nasazené hráčky z Prahy Anna Lhotská, která má titul z přeboru v klasickém šachu a Vassilina Starikova, kterou v 6. kole porazila i Viktorka.

Naše hráčka hrála zhruba na své možnosti a konečným výsledkem je zisk 4 bodů a 19. místo v celkovém pořadí, přičemž se svým ELO 1062 pro rapid šach hrála na výkon 1170, což bude znamenat vylepšení v nové listině ELO rapid, která vyjde v listopadu. Konečné pořadí turnaje si můžete prohlédnout zde.

Foto: archív autora článku

Aktualizováno Úterý, 10 Listopad 2015 01:07  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...