Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Mistrovství ČR juniorů v rapid šachu

Mistrovství ČR juniorů v rapid šachu

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Ve dnech 12. a 13. září 2015 se uskutečnilo Mistrovství České republiky juniorů a dorostenců v rapid šachu. Na tomto turnaji měla Caissa Třebíč jednoho svého zástupce. Byl jím pisatel článku Petr Walek.

Už samotné nasazení hráčů bylo poměrně matoucí, jelikož se nasazovalo podle rapid ela, které část hráčů vůbec neměla a ti, kteří ho měli, hráli rapidové partie asi před 2 lety, takže ela vůbec neodpovídala skutečným ratingům. Nicméně i přesto jsem měl poměrně vysoké ambice, přece jenom už si to zahraju jenom příští rok a bude pro mě konec mládežnických soutěží. Zahájil jsem turnaj dvěma „povinnými“ vítězstvími s hráči o 300, resp. 200 elo slabšími. Ve třetím kole jsem však utrpěl první porážku, kdy jsem soupeři v časovce zničehožnic nastavil jezdce. Rychle jsem se oklepal a dalšími dvěma výhrami jsem se vyhoupl zpět na špičku. Tam přišla moje druhá porážka s momentálně jedním z největších talentů České republiky Danielem Kožúškem. Tím skončil první den a já si mohl společně s náměšťákama (se kterými jsem byl ubytovaný) užívat zbytek večera.

MČR juniorů v rapidu

ve společnosti náměšťských šachistů

Na druhý den jsem byl nabuzený podobně jako den první. V posledním trojkole jsem uhrál 2 ze 3 možných bodů, přičemž jsem prohrál pouze s prvním nasazeným FM Tomášem Krausem, který ovšem k poražení určitě byl, turnaj se mu vůbec nevydařil. Nakonec stačilo 6 bodů z 9 na celkové 6. místo, což je pro mě opravdu pěkný výsledek a doufám, že se i příště bude takto dařit.

Výsledek mohl být ještě lepší při oddělení kategorií, protože prvních pět hráčů spadá do kategorie H18, z H20 jsem byl první, ale jelikož se hrálo společně, vítěz získal oba tituly H18 i H20. Výsledky najdete na http://chess-results.com/tnr186841.aspx?lan=5&art=1&rd=9&wi=821

Aktualizováno Úterý, 10 Listopad 2015 01:06  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...