Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Světlá C - Caissa Třebíč C 7 : 1 aneb tohle moc bolelo

Světlá C - Caissa Třebíč C 7 : 1 aneb tohle moc bolelo

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

V nedělním utkání jsme zavítali do Světlé nad Sázavou. Zde proti nám stálo družstvo z druhé poloviny tabulky, které se nám zdálo relativně hratelné, a se kterým bychom si měli poradit. Ale co se nestalo. Hned po cestě do Světlé našemu jednomu autu přeběhla přes cestu černá kočka a my věděli, že bude zle. A taky bylo. Hned když jsem se podíval na soupisky obou mužstev, tak jsem viděl, že máme elovou výhodu jen na prvních třech šachovnicích. Tohle bude průůůůšvih.

Jako první partie skončila na stole číslo 6. Pan Pokorný hrál celou partii rovně na remízu a zremizoval v koncovce díky věčnému šachu, který Alois našel. Dále skončila partie na první šachovnici, kde pan Mezlík dal v podle mě lepší pozici remízu, kterou nabídl soupeř.

Bohužel tohle bylo vše, co jsme dokázali uhrát. Nechtěl bych tady ukazovat kde, kdo z nás udělal chybu, protože jsme udělali strašně moc chyb. Proto další partie tu nebudu rozepisovat, poněvadž si myslím, že by jsme se měli každý nad svojí partií zamyslet a ponaučit se z chyb, které jsme v nich udělali. To už je na svědomí každého z nás.

Prostě toto kolo jsme silně nezvládli, ale na to musíme zapomenout a připravit se důkladně na další tři těžká kola, která nás v Krajské soutěži ještě čekají. V tabulce jsme druzí zde.

Pochvalu zaslouží náš nejmladší, bojoval jako lev, i když to na bodový zisk nestačilo, nechal na šachovnici svou mladou duši. Partii Tomáše Zeleného možno prohlédnout zde.

V dalším kole doma přivítáme zálohu Žďáru, která celou soutěž vede.


Aktualizováno Středa, 17 Únor 2016 20:40  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...