Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Šachový turnaj rodinných dvojic v Pravoníně

Šachový turnaj rodinných dvojic v Pravoníně

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 10
NejhoršíNejlepší 

V sobotu 20. února uspořádal šachový klub Pravonín již 8. ročník šachového turnaje rodinných dvojic. Právo startu v tomto turnaji měla družstva složená z rodinných dvojic (sourozenci, rodič a dítě, prarodič a dítě, manželé...), která se střetla v sedmi kolech turnaje hraného švýcarským systémem, tempem 20 minut na partii pro každého hráče, podle pravidel FIDE pro rapid šach. Uznejte, že možnost zahrát si dcerou jako jeden tým jsem si nemohl nechat ujít.

Ke stejnému závěru došla i maminka bratrů Zelených paní Irena, a tak jsme sobotního rána v 7:00 hodin nasedli s dcerou do auta, u finančního úřadu se připojili bratři Zelení s maminkou a vyrazili jsme směr Pravonín. Asi by se hodilo uvést, kde se vlastně vesnička Pravonín s počtem cca 500 obyvatel nachází. Najdete ji ve Středočeském kraji, ovšem nedaleko od hranic kraje Vysočina, když do Vlašimi je odtud 8 km, do Benešova 24 km a města Tábor a Pelhřimov jsou shodně vzdálena 31 km. Pokud se chcete o obci dozvědět něco více, můžete navštívit jejich webové stránky.

Do místa konání turnaje jsne dorazili asi s hodinovým předstihem. Důvodem byla obava ze špatného počasí na cestování, která se naštěstí nenaplnila. Měli jsme tedy možnost si prohlédnout nový Spolkový dům, v jehož dvou sálech se turnaj hrál a prověřit připravenost skvěle zásobeného bufetu. V 9:30 hodin bylo provedeno slavnostní zahájení turnaje, jehož se zúčastnila se zdravicí i starostka obce paní Mgr. Jana Lapáčková a v 9:45 hodin dal hlavní rozhodčí Vladimír Horák pokyn k rozehrání úvodního kola.

Co se týče výsledkové části, můžete si prostudovat výsledky družstva „Michálkovi“ zde a výsledky družstva „Zelení“ zde. Já s Viktorkou jsme byli nasazeni z celkového počtu 59 družstev na 27. místě a tuto pozici jsme neobhájili, neboť jsme skončili na 35. místě. Spokojenější mohou být bratři Zelení, kteří se ze startovací pozice 45 dostali na 38. místo celkového pořadí.

Byť já osobně nemohu být se svým výsledkem spokojen, myslím, že mládežníci předvedli solidní výkony. Konečné výsledky turnaje můžete studovat zde a pokud vás zajímají fotky z tohoto skvělého šachového klání, naleznete je v hojném počtu na tomto místě.

Aktualizováno Čtvrtek, 03 Březen 2016 06:37  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...