Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Krajské kolo přeboru středních škol

Krajské kolo přeboru středních škol

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

Ve čtvrtek 25. 2. 2016 se ve Sportovním centru Pěšinky uskutečnil Krajský přebor škol v šachu pro nejstarší kategorii, konkrétně střední školy. Z okresního kola hraného dříve postoupily školy Gymnázium Třebíč a Obchodní akademie a Hotelová škola Třebíč.

Méně se dařilo druhému zmíněného týmu. Museli se totiž vypořádat s absencí jejich největšího tahouna, Víti Kratochvíla, který se až v den přeboru vracel z praxe z Kanárských ostrovů. Družstvo bylo oslabeno ještě o jejich, jak říkal kapitán, „mediální hvězdu“ z televizního pořadu Prostřeno, Jana Pohořelického. Proto se sloučená obchodka a hotelovka umístila až na 10. místě, kdy bodoval jako jediný Tomáš Košut hostující v Caisse Třebíč.

Více se na turnaji dařilo Gymnáziu Třebíč ve složení Petr Walek, Richard Novotný, Albert Sukaný, Adam Sukaný a David Svoboda (vše současní nebo bývalí členové Caissy Třebíč). Hoši do turnaje nevkročili úplně nejlépe, pak se však začalo dařit trochu více, ale v konečném součtu to na postup těsně nestačilo. Avšak 3. místo se dá v poměrně těžké konkurenci také považovat za úspěch.

Výsledky můžete nalézt zde a fotogalerii pořadatele zde.

Aktualizováno Pátek, 04 Březen 2016 17:52  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...