Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články GARDE Lipovec - Caissa Pivovar Dalešice 4 : 4 aneb podruhé v Zámecké sýpce

GARDE Lipovec - Caissa Pivovar Dalešice 4 : 4 aneb podruhé v Zámecké sýpce

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

V osmém kole druhé ligy jsme cestovali do Blanska.  Zápas venku s Garde Lipovec se tentokrát výjimečně odehrál mimo obvyklou hrací místnost domácích a byl přeložen do nádherných prostor Zámecké sýpky v Blansku.

Původní zdevastovaný objekt z počátku 17. století citlivě zrekonstruoval asi před třemi roky na hotel s restaurací a pivotékou majitel a současně kapitán domácích i známý šachový mecenáš ing. Vlastimil Chládek. Zálibu majitele nezapře ani vybavení objektu, stěny chodeb hotelu jsou ozdobeny originálními portréty českých i světových velmistrů, šachovým Turkem na motivy automatu von Kempelena z 18. století, zobrazením krásného vítězství majitele nad Borisem Spasským v simultánce a šachové motivy jsou i na jednotlivých pokojích.

Zápas samotný netrval dlouho a po nepříliš vzrušivém průběhu skončily všechny partie remízou, přičemž nejdéle trvala partie na prvním stole, která trvala něco málo přes hodinu.  Po zápasu byl sehrán bleskový turnaj za účasti 14 hráčů. V bleskovém turnaji o ceny se nám vedlo velmi dobře.

Zvítězila naše slovenská opora Jaro Bednář,  druhé místo obsadil náš bývalý hráč Josef Kratochvíl, který je nyní ve službách domácích, bronzovou medaili ukořistil Petr Buchníček společně s překvapením blicáku Tomášem Lampířem. Pro všechny zúčastněné se tak jednalo o příjemně strávenou neděli v přátelské atmosféře.

Oba týmy se drží v první polovině startovního pole zde.

Aktualizováno Čtvrtek, 03 Březen 2016 14:44  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...