Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Zlato pro Viktorku a stříbro pro Tomáše

Zlato pro Viktorku a stříbro pro Tomáše

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 6
NejhoršíNejlepší 

V sobotu 30. dubna uspořádali Dům dětí a mládeže v Jihlavě a šachový klub Gambit Jihlava závěrečný turnaj Ligy Vysočiny mládeže, která je hrána jako Krajský přebor mládeže v rapid šachu. Celkem 93 mladých šachistek a šachistů ve věku do 16 let se sešlo v jídelně Základní školy Kollárova a změřili své síly v devíti kolech turnaje, hraného tempem 15 minut na partii pro každého hráče.

Tradiční minivýprava z Třebíče sestávala z Viktorky Michálkové a bratrů Ondřeje a Tomáše Zelených. Starší z bratrů Zelených – Tomáš se v letošním ročníku LVM probojoval svými výkony do absolutní špičky, což potvrdil i v Jihlavě. Sklonit krále před soupeřem byl nucen pouze v jednom případě a se ziskem 7 bodů se umístil na 5. místě v turnaji. V celkovém pořadí Ligy Vysočiny mládeže v kategorii H 16 skončil těsně druhý za Jakubem Satrapou z Havlíčkova Brodu a získal tak stříbrnou medaili.

Viktorka Michálková měla opět problémy s časovým limitem, ale přesto získala 5 bodů, které ji stačily na 26. místo v turnaji. Jelikož ovšem zvítězila ve všech pěti turnajích započítávaných do celkového pořadí LVM, získala zlatou medaili a titul přebornice Kraje Vysočina v rapid šachu v kategorii D12. Zároveň vybojovala postup na Mistrovství České republiky mládeže v rapid šachu, které se bude hrát v září. Stejný počet pěti bodů v turnaji uhrál i Ondřej Zelený, který obsadil v turnaji 29. místo, ovšem v celkovém pořadí LVM v kategorii H 12 obsadil velmi slušné 8. místo.

Výslednou tabulku závěrečného turnaje Ligy Vysočiny mládeže si můžete prohlédnou zde, celkové pořadí LVM v jednotlivých kategoriích pak můžete studovat zde.

Viktorka Michálková získala v pěti započítaných turnajích plný počet 200 bodů

Ondřej Zelený zvítězil nad Martinem Výborným z Lípy u Havlíčkova Brodu

Partie Tomáše Zeleného s Jakubem Satrapou skončila v Jihlavě remízou

V 8. kole ve vzájemném souboji bratrů Zelených byl úspěšnější starší Tomáš

Přebornice Kraje Vysočina kategorie D12 Viktorie Nela Michálková

Aktualizováno Sobota, 13 Srpen 2016 14:22  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...