Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články ŠK Caissa Třebíč D - TJ Sokol Jámy 2 : 3

ŠK Caissa Třebíč D - TJ Sokol Jámy 2 : 3

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 11
NejhoršíNejlepší 

V neděli 4. prosince jsme se sešli v třebíčské klubové místnosti již ke 4. kolu RSV. Soupeřem nám tentokrát bylo družstvo TJ Sokol Jámy. Naše družstvo sestávalo ze tří hráčů základní sestavy – Libora Janáka, Aloise Pokorného a Ondřeje Zeleného a dvou náhradníků, mne a Vojty Janáka.

Nejprve dohrál Vojta, chvíli po něm i já. Oba jsme prohráli. Vojtovu partii jsem neměla čas sledovat, dohrál velmi brzy. Já měla partii pěkně rozehranou, sice jsem měla o 2 pěšce méně, ale to mě vůbec netrápilo, protože jsem měla dost dobrý plán, jak vyhrát. Pak jsem ale zazmatkovala a dopadlo to, jak to dopadlo.

Na druhé desce pak Alois Pokorný nabídl remízu. Na první desce nabídl remízu i Libor Janák, soupeř ji ale nepřijal. Hrálo se další asi dvě hodiny, kdy Libor nabídl remízu znovu, tentokrát ji soupeř přijal.

Nejdéle bojoval nejmladší člen naší nedělní sestavy – Ondra. Po hodině hry ztrácel jednoho pěšce. Ztrácel ho i po 3 hodinách. Až pak se mu podařilo materiálově srovnat. Vypadalo to po celou dobu spíše na remízu. Tu také soupeř Ondrovi nabídl. Ondra chvíli zvažoval a pak se rozhodl, že bude ještě chvíli bojovat. Soupeři tou dobou zbývalo přibližně 7 minut. V závěru se Ondra dostal do pěšcové koncovky a poté, co unikl pěšcem od černého krále do bezpečné vzdálenosti a blížil se již neohroženě na poslední řadu, se soupeř po 3 hodinách a 50 minutách vzdal.

Ondrovu partii si můžete prohlédnout zde.

Zápas jsme prohráli 2:3, škoda té mé prohry.

Děkuji členům družstva za účast na turnajích, přeji všem poklidné prožití blížících se vánočních svátků a do nového roku zdraví, optimismus a úspěchy nejen na 64 polích šachovnice.

Aktualizováno Úterý, 06 Prosinec 2016 07:49  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...