Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články SFIALA Gambit Jihlava "A" – ŠK Caissa Třebíč "C" 3 – 5

SFIALA Gambit Jihlava "A" – ŠK Caissa Třebíč "C" 3 – 5

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 

Aneb první vyhrání …? Přestože jsme dnes nastupovali k utkání jako favorité, průběh zápasu zpočátku vůbec nevypadal na zakončení dle papírových předpokladů, nicméně se nakonec vše v dobré obrátilo. Musíme jen doufat, že se pro letošní sezónu nenaplní tradiční sportovní pořekadlo o prvním vyhrání. Teď alespoň stručně k jednotlivým partiím. Opět podotýkám, že jsem jako obvykle měl co činit sám se sebou, proto prosím ostatní o případnou shovívavost, pokud bych snad někde něco opominul, překroutil apod.

Motáček Vladimír – Čížek Antonín

Motáček Vladimír – Čížek Antonín

První šachovnice byla svědkem duelu mezi Vladimírem Motáčkem a Antonínem Čížkem. Našemu hráči se černými v zahájení podařilo ihned vyrovnat hru, neboť bílý sehrál úvodní fázi partie vskutku nenáročně. Tonda nakonec ve střední hře získal pěšce, kteroužto převahu precizní technikou přetavil v celý bod.

Méně se dařilo Janu Tesařovi proti Jiřímu Bajerovi. Honza měl zpočátku rozhodně více ze hry a mému nezkušenému oku se v jednu chvíli zdálo, že útok valící se proti černému monarchovi je neodrazitelný, ale kdo ví, co v pozici najde Rybka. Nakonec se štěstí přiklonilo na stranu soupeře, když černý uplatnil ve věžové koncovce převahu pěšce.

Překvapivým výsledkem skončil rovněž střet Aleše Vondry s Vláďou Uhrem. Bílý, ač ratingově o hodně skromnější, se do našeho hráče pustil bez bázně a hany, takže Vláďa, jenž měl problémy také s časem, byl k nabídce soupeře ke smíru svolný.

O napětí nebyla nouze ani na čtvrté šachovnici, kde hrál Miloš Milostný proti Jiřímu Polanskému. Miloš soupeře bez problému přehrál a získal pěšce, jehož ale záhy nepozorností ztratil. Naštěstí se ve věžové koncovce orientoval lépe zkušenější, takže jsme vytěžili celý bod.

Na páté šachovnici nastoupila černými moje maličkost proti Jaromíru Kampasovi. Hrála se divoká královská indická, kde jsem ve střední hře získal figuru, ale situaci si značně zkomplikoval v časové tísni. I tak jsem, byť zřejmě nezaslouženě, oslavil první bod v nové sezóně.

Úspěšná premiéra Standy Mezlíka

Úspěšná premiéra Standy Mezlíka

Premiéra se povedla Standovi Mezlíkovi, jehož obětí se stal Robert Hrad, naproti tomu na sedmé šachovnici skončila po klidném průběhu remízou partie Mojmíra Sedláčka s Jardou Huňáčkem.

Dramatičtěji se pak odbýval duel Jaromír Prokeš – Jiří Fousek, kdy náš hráč měl takřka rozhodující převahu, aby se předčasně vzdal v domnění, že ztrácí dámu, což se ukázalo jako liché. I tak jsme zaslouženě (?) zvítězili. Snad nás štěstí neopustí.

Celkový pohled do hracího sálu

Celkový pohled do hracího sálu

Aktualizováno Neděle, 10 Říjen 2010 22:38  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...