Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Tom Zelený málem hradním šampionem, Irča opět dřela

Tom Zelený málem hradním šampionem, Irča opět dřela

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 10
NejhoršíNejlepší 

Dne 23. června 2018 se  v Lipnici nad Sázavou konal jedinečný turnaj "O Šachového krále" v rapid šachu. Hrálo se na 9 kol tempem 2x15 minut na partii. Turnaj se konal přímo v prostorách hradu Lipnice a zúčastnilo se ho 95 hráčů, od nejmladšího 4-letého Pavla Brože mladšího, po 77-letého Jaroslava Horáka.

Na turnaj jsme přijeli v sestavě Irena, Ondra a Tomáš Zelení.  Irča zahrála turnaj zhruba na svůj výkon, získala 5 bodů z 9 a konečné 42. místo z nasazeného čtyřicátého.

Ondra předvedl zatím svůj nejlepší výkon. V turnaji prohrál pouze dvakrát, ostatní partie vyhrál. Porazil několik silných hráčů včetně KM Pavla Brože ze Světlé nad Sázavou. Těsně prohrál ve třetím kole po ztrátě věže s druhým nasazeným Jiřím Procházkou, kdy měl sice figuru méně za dva pěšce, soupeř měl ale na hodinách jen necelé 2 minuty. Nakonec  7 bodů a výborné 4.místo z nasazené 18.pozice. Ondra zároveň vyhrál kategorii mládeže, ročník narození  2002 - 2007.

Já jsem turnaj začal ve velkém, ziskem 6/6 bodů, když se mi podařilo porazit i druhého a třetího nasazeného. Rozhodující partie přišla v sedmém kole s prvním nasazeným KM Romanem Vincze. Partii jsem byl rozhodnutý hrát agresivně, ale již v zahájení jsem spáchal hrubou chybu a soupeř bez problému zvítězil. Partie s komikem je zde: klik.

Osmou partii jsem hrál rovněž s velmi silným soupeřem KM Václavem Jelínkem. Černými figurami jsem po výměnách lehkých figur přešel do mírně lepší věžové koncovky, kde jsem získal pěšce a soupeře v časové tísni zmatil na kraji šachovnice.

Před posledním kolem se sedmi body dělím první místo, kvůli horšímu pomocnému hodnocení ale potřebuji získat o půl bodu více než Roman Vincze. Ten však už krátce po zahájení  získává figuru a vyhranou pozici. Přijímám tedy soupeřovu nabídku remízy a končím na 2. místě(z nasazeného dvanáctého!), opět 7.5/9 bodů. Roman Vincze svoji partii dotáhne do vítězství  a vyhrává turnaj ziskem 8/9.

Výsledky turnaje klikněte zde

Fotky vítězů možno kliknout v článku na NSS zde.

 

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...