Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home

Velmistr u notáře

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Vzácnou návštěvu jsem přivítal ve své notářské kanceláři v pátek 1. února. Navštívil mě jednatel společnosti TRIATEX GROUP s.r.o., který sebou přivedl zajímavou šachovou osobnost, jež v současné době bydlí a pracuje v našem městě. Tímto šachistou byl mezinárodní velmistr Vigen Mirumian.

Vigen je sice z Arménie, ale už několik let je členem Šachového svazu ČR a momentálně obléká dres extraligového týmu Výstaviště Lysá nad Labem. Zdobí jej titulmezinárodního velmistra (GM) a jeho současné FIDE ELO je 2511 bodů. Hráčskou kartu si můžete prohlédnout zde. Prozradil na sebe, že je několikanásobný mistr Arménie, mistr Evropy juniorů z roku 1991 a vicemistr světa z roku 1997, rovněž v juniorské kategorii. Arménii reprezentoval i na šachové olympiádě v Jerevanu v roce 1996, kde mu byla v družstvu "B" svěřena 1. šachovnice a jak se můžete podívat zde, druhým náhradníkem týmu byl současná světová trojka Levon Aronjan! Vigen si pak se zájmem prohlédnul aktuální tabulku 1. ligy východ a soupisku našeho prvního týmu, kde našel samozřejmě spoustu jemu známých jmen. Logicky padla i otázka na jeho případný start za Třebíč. Prozatím přislíbil sehrání simultánky (termín bude dohodnut dodatečně, ale zřejmě po skončení soutěží družstev) a další bude záležet na tom, jak dlouho ho pracovní záležitosti budou vázat v Třebíči.

Miroslav Michálek a Vigen Mirumian

GM Vigen Mirumian

Jednatel TRIATEX GROUP s.r.o. Dušan Kaupa a Vigen Mirumian

Aktualizováno Pátek, 08 Únor 2013 12:15  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...