Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články 5. turnaj Ligy Vysočiny mládeže

5. turnaj Ligy Vysočiny mládeže

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Dnes se v Humpolci konal pátý turnaj z letošního cyklu Ligy Vysočiny mládeže. Na rozdíl od předchozího turnaje, kdy Humpolec narychlo zaskočil za Pelhřimov a hrát se tak muselo v provizorních prostorách Sokolovny, toto setkání mladých šachistů bylo podle plánu a konalo se na osvědčeném místě v ZŠ Hálkova. Stejně jako na konci ledna jsme i tentokrát jeli s Adamem, Petrem a Víťou Kratochvílem.

Kratochvíl – Walek

v šestém kole se Víťa s Peťou utkali na první šachovnici

Petr Walek a Víťa Kratochvíl odehráli celý turnaj bez porážky, spolu remizovali, Petr však ještě další půlbod ztratil za remízu s Jakubem Skořepou. První dvě místa si tak rozdělili ve stejném pořadí jako minule.

Adam se po slabší první polovině turnaje rozehrál a dosáhl dobrého umístění

Adam Sukaný po horším začátku (2½ bodu z prvních pěti kol) ztratil ve zbývajích čtyřech kolech jen jednu remízu a celkových 6 bodů z devíti kol je solidní výsledek a ani 11. místo z 73 startujících není špatné. Zvláště Adama potěšila výhra v posledním kole s Vítem Zadinou, kterému tak vrátil porážku ze zápasu Caissa E – Humpolec B.

Výsledková listina je na chess-results, průběžné pořadí Ligy Vysočiny po pěti turnajích se během následujího týdne objeví na webu Krajského šachového svazu.

Vladimír a Oliver Hrubanovi

Vladimír Hruban zapisuje partii syna Olivera

Na turnaj se synkem přijel bývalý třebíčský šachista Vladimír Hruban, nyní žijící v Čáslavi. Bylo to nečekané a milé setkání. Kristián a Damián, kteří hráli Ligu Vysočiny před pěti lety a v sezóně 2007-2008 odehráli pár partií i v Krajské soutěži, již šachové hry zanechali, ale už hraje nejmladší Oliver a jeho začátky nevypadají vůbec špatně, šachy ho zatím baví a jistě se tak s ním a jeho tátou brzy na některém z dalších turnajů znovu uvidíme.  Vláďa Hruban všechny třebíčské šachisty pozdravuje a přeje vše nejlepší, nejen u šachovnice.

Aktualizováno Středa, 22 Únor 2012 15:11  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...